Cancer de col uterin: Semne şi simptome la care trebuie să fii atentă

Cancerul de col uterin este uşor de depiste, însă simptomele lui sunt comune. Află la ce trebuie să fii atentă şi nu uita: un test Babeş Papanicolau poate depista în fazele incipiente orice schimbare apărută în colul uterin.

21 nov. 2013, 15:22
Cancer de col uterin: Semne şi simptome la care trebuie să fii atentă

Anemia: Când hemoglobina este scăzută şi persistă o vreme mai lungă, revenind după tratament cu fier şi alimentaţie adecvată, atunci ar trebui să se ridice suspiciunea unei boli consumtive, cum este cancerul, urmând a se identifica localizarea acestuia, scrie Kudika.ro.

Citeşte şi A fost inventat medicamentul care ar putea vindeca cele mai grave trei forme de cancer

Starea de oboseală poate fi un simptom pentru multe afecţiuni, dar când această persistă este absolut necesară o serie de investigaţii medicale.

Tulburările menstruale reprezintă o cauză serioadă de a merge la medic, mai ales că acestea apar şi în cazul cancerului de col.

Sângerările vaginale în afara menstruaţiei trebuie să ridice întotdeauna un semn de alarmă pentru orice femeie.

Citeşte şi Bautura Miracol: te scapă de toate bolile. REŢETA

Durerea la contractul sexual apare ca urmare a unor modificări la nivelul colului şi a mucoasei vaginale.

Constipatia cronica poate fi sau nu un simptom pentru alte patologii, printre care si cancerul de col uterin. Contstipatia, alternatata la perioade lungi cu diareea, poate ascunde cancer de colon.

Citeşte şi Şase semne prevestitoare ale cancerului de sân

Balonarea prelungită şi senzaţia de bolborosire în absomen poate ascunde o afecţiune ăn sfera genitală, inclusiv cancerul de col uterin.

Scăderea în greutate apare în fazele tardive ale bolii şi apare chiar dacă bolnavul nu îşi modifică alimentaţia sau stilul de viaţă.

Citeşte şi Un test poate să identifice şapte tipuri de cancer la sân