Hrebenciuc neagă că ar fi intervenit pentru Sima: Nu m-a pus să sun pe nimeni

Viorel Hrebenciuc a declarat, vineri, la România TV, că nu cunoaşte conţinutul scrisorii atribuite lui Cristian Sima şi în care apare numele său, negând totodată că ar fi intervenit pentru brokerul dispărut.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 14:59
Hrebenciuc neagă că ar fi intervenit pentru Sima: Nu m-a pus să sun pe nimeni

După ce numele său a fost amintit de către Cristian Sima într-una dintre scrisorile trimise în ţară, Viorel Hrebenciuc afirmă că nu poate răspunde acuzaţiilor atât timp cât nu a citit textul epistolei.

„Sunt economist, am fost şahist. Sunt într-o situaţie aiurea: nu ştiu scrisoarea şi trebuie să vă răspund. Nu se face aşa. Nu m-a pus să sun pe nimeni domnul Sima”, a declarat Hrebenciuc. 

În cea de-a treia scrisoare publicată vineri şi atribuită lui Cristian Sima, brokerul a afirmat despre Viorel Hrebenciuc: „Înţelege mai mult despre bursă decât oricine din CNVM, deşi nu are pregătire în domeniu şi are o minte de şahist. Surprins ca nu sunt ajutat (vreau sa precizez ca nu a fost vorba de un targ sau de avantaje materiale), dar chiar sunt atacat mai rau decat inainte m-am revazut cu D-ul Hrebenciuc in birourile wbs pe 20 septembrie, o zi inainte de sedinta CNVM de 16 ORE si 2 zile inainte de AGA la Sibex. Mi-a spus ca nu a reusit de la Bruxelles sa sune nicaieri si ca acuma singura solutie e sa se amane AGA. A sunat la Gabriela Anghelache care era cu Paul Miclaus in birou la CNVM si la Dorina Mihailescu care era la Frankfurt cu Mugur Isărescu, dar se intorcea a doua zi la sedinta si, le-a cerut oficial sa amane AGA pina cand se va vedea ce se intimpla acolo cu concertatii, textual „iti cer oficial sa amânati AGA pentru ca am senzatia ca acolo se intimpla golanii”.

Mai multe scrisori atribuite brokerului Cristian Sima au fost publicate vineri de jurnalistul Radu Soviani şi hotnews.ro. Dacă în prima scrioare atribută lui Sima, brokerul recunoaşte că a pierdut banii clienţilor, în a doua scrisoare Cristian Sima vorbeşte despre cum i-a cunoscut pe unii clienţi şi ce relaţii a avut cu ei.În al doilea mesaj sunt pomeniţi Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, dar şi jurnaliştii Robert Turcescu şi Radu Soviani. De asemenea, în scrisoare sunt menţionaţi Tudor Chirilă, Irina Schrotter, Daniel Dăianu, Cozmin Guşă, Iulian Fota şi Marie Rose Mociorniţa.

A treia scrisoare vine cu nume noi din cercul brokerului Sima: Viorel Hrebenciuc la care a ajuns cu ajutorul fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu. De asemenea, Sima vorbeşte şi despre sumele investite de Daniel Dăianu şi Irina Schrotter şi are şi un mesaj pentru clienţii lui: „Nu vreau să mă scuz că am pierdut banii, nu caut să-mi spăl imaginea care va fi terfelită şi dacă mâine as veni cu 4 mil cash, nici nu vreau să spun aţi semnat, v-ati asumat riscul, am pierdut asta e”.