HSBC își vinde filialele din Costa Rica, El Salvador şi Honduras

HSBC Holdings, cel mai mare grup bancar din Europa, a anunţat marţi vânzarea operaţiunilor sale bancare din Costa Rica, El Salvador şi Honduras către Banco Davivienda  din Columbia, pentru 801 milioane de dolari, scrie Reuters. 

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 21:00
HSBC își vinde filialele din Costa Rica, El Salvador şi Honduras

Vânzarea face parte dintr-un şir de tranzacţii încheiate de HSBC după ce în 2011 banca a anunţat că are de gând să realizeze economii de până la 3,5 miliarde de dolari până în 2013 şi să elimine 30.000 de locuri de muncă la nivel global. Printre activele pe care HSBC le-a vândut recent se află operaţiunile de carduri de credit din SUA, divizia de brokeraj din Canada şi operaţiunile de retail banking din Rusia, Chile şi Polonia. În decembrie, HSBC a vândut şi operaţiunile de private banking din Japonia către grupul elveţian Credit Suisse pentru 2,7 miliarde de dolari.

 

Decizia de vânzare a operaţiunilor bancare din Costa Rica, El Salvador şi Honduras este a 18-a tranzacţie din ultimele 12 luni, valoarea combinată a tranzacţiilor eliberând active riscante de peste 48 miliarde de dolari.

 

Diviziile scoase la vânzare de HSBC în Costa Rica, El Salvador şi Honduras deţin active de aproximativ 4,3 miliarde de dolari, împrumuturi de 2,5 miliarde de dolari şi 136 de sucursale.

 

Banco Davivienda S.A. este a treia mare instituţie de creditare din Columbia şi va plăti în numerar pentru acestă tranzacţie, care ar urma să se finalizeze în trimestrul patru din 2012.

 

HSBC este o bancă înfiinţată la Hong Kong şi Shanghai în 1865 şi în mod tradiţional s-a concentrat pe piaţa asiatică. În prezent, HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Cu active de 2.720 miliarde de dolari, HSBC este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.