Hugo Chavez confirmă că noua „leziune” a fost o „recidivă a cancerului”

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a confirmat că "leziunea" de care a fost operat, în această săptămână, la Havana a fost o "recidivă a cancerului" cu care a fost diagnosticat în 2011 în zona pelviană, adăugând că va urma în viitor şedinţe de radioterapie, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 mart. 2012, 18:21
Hugo Chavez confirmă că noua „leziune” a fost o „recidivă a cancerului”

„Tumoarea a fost extirpată în totalitate şi supoziţiile s-au confirmat: este o recidivă a cancerului cu care am fost diagnosticat iniţial”, a declarat şeful statului venezuelan într-o emisiune a postului oficial de televiziune VTV, înregistrată sâmbătă în Cuba şi difuzată duminică, informează Mediafax.

„Voi face radioterapie în această zonă” imediat ce operaţia se va cicatriza, a adăugat Chavez, în vârstă de 57 de ani. Acest tratament ar putea să debuteze abia peste câteva săptămâni, a adăugat el.

Hugo Chavez a asigurat că „cel mai important” este că s-a constatat „absenţa unor leziuni care să sugereze extinderea cancerului” la organele apropiate sau la distanţă de zona operată.

„Nici la distanţă, nici metastază, nici ganglioni, nimic din toate acestea, slavă Domnului. (…) De aceea suntem la fel de optimişti în această bătălie”, a afirmat preşedintele în această înregistrare video difuzată de la Havana, fără să precizeze data la care se va întoarce la Caracas.

Chavez a explicat că noua tumoare a fost de doi centimetri, mai mică decât precedenta, despre care afirmase anterior că era de mărime unei „mingi de base-ball”.