Huidu, soţia sa şi bărbatul rănit grav în accident au fost internaţi

Realizatorul TV Şerban Huidu, care a provocat, duminică, la Timişul de Sus, un accident soldat cu moartea a două persoane, va rămâne la Spitalul Judeţean Braşov pentru investigaţii. În acelaşi spital a fost internată şi soţia sa şi un pasager din Logalul lovit de Şerban. Barbatul din Logan este cel mai grav rănit, aflându-se în comă indusă.

RomaniaTV.net
16 oct. 2011, 15:54
Huidu, soţia sa şi bărbatul rănit grav în accident au fost internaţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, Şerban Huidu va rămâne internat în spital în cursul zilei de duminică, urmând ca după externare să fie dus la Poliţie pentru audieri.

Dosarul penal în care Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă va fi instrumentat de Parchetul Judecătoriei Braşov.

În urma accidentului pe care l-a provocat, duminică, la intrarea în localiatatea Timişul de Sus, Şerban Huidu a fost dus la Spitalul Judeţean Braşov, unde a fost supus unui examen la computerul tomograf, în urma unui traumatism cranian minor.

„Era conştient, dar era speriat de ceea ce s-a întâmplat, a comunicat foare bine, nu a avut nicio pierdere de memorie şi a suferit doar o contuzie cerebrală minoră, însă am considerat că este necesară o investigaţie la computerul tomograf pentru orice eventualitate”, afirma managerul SMURD Braşov, Cristina Vecerdi.

Tot la spital, lui Huidu i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Testul făcut imediat după producerea accidentului rutier a arătat că realizatorul de televiziune Şerban Huidu avea alcoolemie zero.

Poliţia rutieră face investigaţii pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă de către Şerban Huidu, urmând să propună Parchetului măsurile care se impun într-un astfel de caz.

Totodată, maşinile implicate în accident urmează să fie expertizate pentru a fi stabilită viteza pe care o avea Huidu la momentul impactului, dar şi cu cât rula autoturismul Dacia Logan, care circula regulamentar din sens opus.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar Liviu Naghi, declara că vina exlusivă pentru producerea accidentului îi aparţine lui Şerban Huidu, care a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un autoturism Dacia Logan în care se aflau trei persoane.

În urma impactului şi-au pierdut viaţa şoferul Daciei – un bărbat de 65 de ani – şi o femeie de 54 de ani aflată în dreapta şoferului. De asemenea, un bărbat de 57 de ani, din acelaşi autoturism, a fost rănit grav, fiind în comă indusă la Spitalul Judeţean Braşov, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale.

În momentul accidentului, Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora. Atât copiii, cât şi cele două femei au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

Cei doi copii au ajuns iniţial la Spitalul de Pediatrie Braşov, unde medicii au stabilit că au leziuni minore şi nu necesită internarea, însă ca măsură de precauţie ei au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Braşov, unde le sunt făcute tomografii.

Soţia lui Huidu a suferit un traumatism la gleznă şi o contuzie toracică, iar cealaltă femeie are doar leziuni minore.

Şerban Huidu a rămas fără carnet, în 2009, când, în drum spre Braşov, a depăşit o coloană de maşini, pe linia continuă, a scris presa la vremea respectivă. Lui Şerban Huidu i-a fost suspendat atunci carnetul de conducere pentru 30 de zile. Huidu a fost şi amendat, atât pentru încălcarea regulilor de circulaţie, cât şi pentru faptul că plăcuţa cu numărul de înmatriculare din spatele maşinii era murdară. El a plătit o amendă de 180 de lei. „

Şerban Huidu are 35 de ani şi este realizator de radio şi de televiziune. El prezintă, împreună cu Mihai Găinuşă, show-ul matinal de la postul de radio Kiss FM, precum şi emisiunea săptămânală de la Prima TV „Cronica Cârcotaşilor”.

În 29 decembrie 2010, realizatorul TV Şerban Huidu a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar din Innsbruck, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii austriece. El a fost menţinut un timp în stare de comă indusă, din care a ieşit pe 1 ianuarie. La aproximativ o săptămână după internare, Şerban Huidu a părăsit secţia de Terapie Intensivă şi a fost mutat într-o rezervă a spitalului din Innsbruck. Totodată, Şerban Huidu a început atunci exerciţiile fizice de recuperare.

Şerban Huidu a revenit pe 4 februarie în România. La momentul respectiv, reprezentanţii Prima TV au declarat că Şerban Huidu se simte bine şi îşi continuă recuperarea.