Hummus cu sfeclă roșie! Rețeta de milioane perfectă pentru Postul Paștelui! Se face în doar câteva minute și este foarte ieftină

În perioadele de post este destul de dificil să rămânem suficient de inventivi pentru a alterna preparatele, astfel încât să nu ne plictisim. Din fericire, în realitate, avem o plajă extrem de variată de mâncăruri pentru care putem opta. Azi venim în întâmpinarea ta cu o rețetă delicioasă de hummus cu sfeclă roșie.

02 apr. 2024, 09:42
Hummus cu sfeclă roșie! Rețeta de milioane perfectă pentru Postul Paștelui! Se face în doar câteva minute și este foarte ieftină
Hummus cu sfeclă roșie! Rețeta de milioane perfectă pentru Postul Paștelui! Se face în doar câteva minute și este foarte ieftină

Dacă ești vegetarian sau, pur și simplu, ai decis să ții cont de Postul Paștelui, azi, își vom prezenta o rețetă demențială de hummus cu sfeclă roșie. Știm că este destul de dificil să ai un meniu variat în perioadele de post, însă din fericire există mai multe opțiuni care poate ți-au scăpat. Preparatul de astăzi va reuși, cu siguranță, să te va cuceri și îți va răsfăța papilele gustative.

Citește și: Rețetă ardei umpluți de post, ca la Mănăstirea Prislop. Cea mai gustoasă rețetă pe care o poți încerca în Postul Paștelui

În plus, această rețetă de hummus cu sfeclă roșie se poate face extrem de ușor chiar la tine în bucătărie, iar ingredientele nu sunt deloc costisitoare. Cu alte cuvinte nu vei cheltui nici timp, nici bani pentru prepararea ei. Hummus-ul este un preparat sănătos și gustos, perfect pentru zilele de post din perioada Paștelui. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o mâncare delicioasă. Această rețetă este sănătoasă, savuroasă și perfectă pentru a fi servită ca gustare sau ca parte a unei mese principale în timpul perioadei de post. Preparatul va reuși să-ți încânte papilele gustative.

Ingrediente

  • 1 cană de năut fiert sau scurs din conservă
  • 1/2 cană de sfeclă roșie fiartă și tăiată cubulețe (poți folosi sfeclă roșie gătită dinainte sau sfeclă roșie gătită la cuptor)
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri de pastă de susan (tahini)
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1/2 linguriță de sare sau după gust
  • 1/4 linguriță de boia de ardei dulce (opțional, pentru o nuanță de culoare și un gust ușor picant)

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie sau blender, combină năutul, sfecla roșie, usturoiul, sucul de lămâie, pasta de susan, uleiul de măsline, sarea și, dacă folosești, boiaua de ardei dulce.

Mixează toate ingredientele până când ai obținut o pastă fină și omogenă. Dacă pasta este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau ulei de măsline pentru a subția consistenta. Gustă și ajustează gustul adăugând sare sau lămâie după preferință.

Pune hummusul într-un bol și decorează-l cu puțin ulei de măsline, semințe de susan sau boabe de năut. Servește hummusul cu legume proaspete tăiate, cum ar fi morcovi, ardei, sau castraveț), pâine pita sau crackers integrale. Poftă bună!

Citește și: Rețetă deosebită de icre de post! Paula Seling gătește acest preparat an de an, în Postul Paștelui. ”Ușor de făcut și gustoasă”