Hunedoara:TIR cu 40 de tone de ciocolată, parcat pe marginea DN 7, răsturnat după surparea terenului

Un TIR încărcat cu peste 40 de tone de ciocolată, care era parcat pe marginea DN 7, la ieşirea din Orăştie spre Sebeş, judeţul Hunedoara, s-a răsturnat, marţi, după ce terasamentul îmbibat din cauza ploii s-a surpat sub greutatea autotrenului.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 12:13
Hunedoara:TIR cu 40 de tone de ciocolată, parcat pe marginea DN 7, răsturnat după surparea terenului

Incidentul s-a produs marţi la prânz, la ieşirea din localitatea hunedoreană Orăştie spre Sebeş.

Potrivit unui reprezentant al Poliţiei Judeţene Hunedoara, agentul şef Marin Morancea, şoferul a parcat autotrenul pe marginea DN 7 şi a intrat într-un magazin ca să cumpere o pâine.

„În zonă a plouat mult în ultimele zile şi terasamentul era îmbibat cu apă, a luat-o la vale din cauza greutăţii. TIR-ul s-a răsturnat, iar noi am solicitat o macara pentru a-l repune pe roţi. Urmează ca macaraua să vină din judeţul Alba pentru a ridica TIR-ul care este încărcat cu peste 40 de tone de ciocolată”, a declarat agentul şef Marin Morancea.

Autotrenul s-a răsturnat peste un gard care împrejmuia un teren agricol, dar ciocolata nu s-a împrăştiat pe jos, întrucât containerul este bine închis, însă şoferul speră ca marfa să nu fie deteriorată.

„Am preluat containerul de la Curtici şi urma să ajung cu el la Bucureşti. La ieşirea din Orăştie am oprit pe marginea şoselei, lângă un magazin, să-mi cumpăr o pâine. Când am ieşit din magazin, am văzut cum pleacă terenul. A durat vreo jumătate de oră până s-a răsturnat de tot în şanţ şi peste gard. Am sunat la 112, dar până au ajuns echipele de intervenţie era deja răsturnat. Oricum nu ar fi avut ce să facă”, a spus şoferul TIR-ului, Petru Belbe.

Localnicii spun că, în ultimele trei zile, în zonă a plouat mult, în reprize, iar terasamentul drumului s-a îmbibat de apa scursă de pe şosea.