Hyperion, primul tren electric românesc va fi dat în folosinţă în februarie. Va atinge 200 de km la oră

GarantiBank a acordat o finanțare în valoare de 4,3 milioane euro companiei Softronic Craiova, singura fabrică de locomotive din Sud-Estul Europei. Banii sunt destinaţi producției Hyperion, prima ramă electrică din România.

06 ian. 2014, 11:42
Hyperion, primul tren electric românesc va fi dat în folosinţă în februarie. Va atinge 200 de km la oră

Investiția totală pentru producția Hyperion a fost de peste 5 milioane euro, informează Oxygen Public Relations. În prezent, trenul a fost finalizat și efectuează teste de viteză. Hyperion va fi lansat pentru uz comercial în februarie 2014.

„Hyperion a fost produs în Craiova folosindu-se cea mai nouă tehnologie în domeniu și respectând standardele de interoperabilitate europene. Acesta reprezintă o revoluție în transportul feroviar român, fiind prima ramă electrică cu podea joasă și tracțiune asincronă produsă de industria românească de profil și poate fi construită în două variante de viteză maximă, de 160 km pe oră, respectiv 200 km pe oră. Hyperion are două vagoane motoare și două purtătoare, cu capacitatea de 180 de locuri pe scaune. În plus, pasagerii vor beneficia de un interior cu dotări moderne şi instalații de aer condiționat în fiecare vagon, de un grad înalt de confort și condiții optime de transport. Hyperion este comparabil cu orice tren modern din Europa, oferind de asemenea Wi-Fi gratuit pasagerilor”, a declarat Ionel Ghiță, Preşedinte CA Softronic.