Hypermarketurile din mall-uri ar putea să dispară: ”Vremea în care mallul includea un mare hypermarket a apus deja”

Clienţii marilor oraşe au la dispoziţie tot mai multe alternative pentru cumpărăturile de zi cu zi, astfel că proprietarii de mall își propun să micșoreze suprafața hypermarketurilor din centrele comerciale, pentru a face loc mai multor magazine.

19 mart. 2023, 13:22
Hypermarketurile din mall-uri ar putea să dispară: ”Vremea în care mallul includea un mare hypermarket a apus deja”

Dacă înainte de 2000 singura prezenţă a comerţului modern era hypermarketul Metro, iar în 2001 apărea Carrefour Militari, amplasat din­colo de centura Capitalei, motiv pentru care cum­părăturile ocupau practic o zi în­treagă, dar acolo gama era de la papetărie şi haine la produse alimentare sau electronice şi electro­cas­nice, acum oferta este mult mai diversi­ficată şi prezentă în zonele rezidenţiale.

„Trendul reducerii spaţiului alocat hiyper­marketurilor este deja în curs. Vremea în care mallul includea un mare hypermarket a apus deja. Chiar şi operatorul hypermarketu­lui a în­ţeles asta şi reevaluează situaţia. Auchan va fi mai mic, am ajuns la o înţelegere cu ei şi vor reduce suprafaţa. Ş

Și sunt mai multe exemple de hypermarketuri existente care reduc supra­faţa, reduceri mai mari decât facem noi aici (n.r. la AFI Cotroceni)“, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe România şi Cehia, potrivit ZF.

Citește și: Patronii Euroins și presupusele legături cu serviciile secrete. ASF a reclamat în trecut compania de asigurări