Un traficant de droguri a scăpat de acuzare după ce câinele oamenilor legii a mâncat o parte din captură

Avocatul unui traficant de droguri a știut cum să procedeze din punct de vedere legal, astfel încât să-și scape clientul de acuzații, ce l-ar fi putut trimite în spatele gratiilor multă vreme. Juristul s-a folosit de o „chichiță", rezultată în urma unei gafe a polițiștilor. 

06 mai 2022, 15:07
Un traficant de droguri a scăpat de acuzare după ce câinele oamenilor legii a mâncat o parte din captură

Cu 25 de kilograme de rășină canabis a fost prins suspectul în vârstă de 29 de ani, din Franța. Operațiunea polițiștilor francezi a avut loc pe 17 martie, în orașul Toulouse.

Câinele de intervenție a descoperit substanțele stupefiante. Mirosul mărfii l-a provocat și mai tare pe câine, care a profitat de neatenția agenților și astfel, a mâncat o parte din drogurile capturate. Astfel, s-a creat prilejul perfect pentru punerea în acțiune a strategiei avocatului care l-a reprezentat pe traficant.

Foto: Unsplash.com

Apărătorul suspectului a invocat o nulitate în procedură la cântărirea drogurilor, a căror cantitate nu mai coincidea cu cea declarată de polițiști. Astfel, tânărul nu a mai fost pus sub acuzare, informează presa din Franța.

Despre starea de sănătate a câinelui încă nu au fost prezentate informații oficiale.

 

Legi controversate cu privire la comercializarea de droguri

 

Din 2022, thailandezii pot să cultive plante de canabis chiar la ei acasă, după ce au anunțat guvernul local. Totuși, ei nu vor putea utiliza canabisul în scopuri comerciale fără alte autorizaţii, a declarat Ministrul Sănătăţii Anutin Charnvirakul.

De asemenea, Canada a revizuit legea. Din ianuarie, populația provinciei Quebec pot cumpăra băuturi alcoolice şi canabis doar dacă sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului. Măsura a fost luată de autorităţi pe fondul creșterii numărului de infectări cu SARS-COV-2.