Ţara în care oamenii pot cumpăra alcool şi canabis pe baza certificatului de vaccinare

Începând din 18 ianuarie, cei care locuiesc în provincia Quebec din Canada vor putea cumpăra băuturi alcoolice şi canabis doar dacă sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului. Măsura a fost luată de autorităţi din cauza unui val tot mai are de infectări cu COVID-19.

09 ian. 2022, 11:19
Ţara în care oamenii pot cumpăra alcool şi canabis pe baza certificatului de vaccinare

Ţara în care oamenii pot cumpăra alcool şi canabis pe baza certificatului de vaccinare. Este vorba despre provincia Quebec din Canada. Măsura a fost luată de autorităţi din cauza unui val tot mai are de infectări cu COVID-19.

Ţara în care oamenii pot cumpăra alcool şi canabis pe baza certificatului de vaccinare

Autorităţile speră că noua regulă care va intra în vigoare începând cu 18 ianuarie îi va determina pe oameni să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Citeşte şi Beatrice Mahler: Este extrem de dur să vezi oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea apă

Ministrul Sănătății din Quebec, Christian Dubé, a anunţat că cei care vor să intre în magazine pentru a cumpăra alcool şi canabis vor trebui să prezinte certificatele de vaccinare.

„Ceea ce vreau să spun este că, dacă nu vrei să te vaccinezi, stai acasă. Dacă oamenii nevaccinați sunt nemulțumiți, există o soluție foarte simplă: să se vaccineze”, a spus ministrul Sănătăţii, care a precizat că în curând vor fi impuse şi alte măsuri de restricţie.

De asemenea, accesul cetăţenilor în unitățile sanitare, teatre, baruri, săli de sport și spectacole în spații închise se face tot pe baza certificatului de vaccinare, potrivit digi24.

Circulația este interzisă noaptea, între orele 22:00 și 05:00.

În ultima săptămână, în Quebec, au fost raportate peste 109.000 de cazuri de COVID-19, fiind înregistrate aproximativ 15.000 de cazuri noi pe zi.

Precizăm că Quebec este regiunea cu cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Citeşte şi Dr. Amin Zahra anunţă din nou cazuri cutremurătoare: „Soţia, la ATI după 5 minute de la moartea soţului”