I-au salvat viaţa şi le-a salvat copilul. Povestea emoţionantă a lui Duke, câinele erou

Un căţel adoptat de o familie de americani de la un adăpost de animale şi-a răsplătit salvatorii cu vârf şi îndesat, salvând, la rândul lui, viaţa fiicei lor.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 20:24

Câinele Duke a devenit erou local în Portland, după ce a salvat viaţa unei fetiţe de nouă săptămâni. Gestul său i-a adus celebritatea, odată cu un reportaj difuzat de postul de televiziune ABC, scrie Huffington Post.

Stăpânii lui Duke, familia Brousseau, au povestit că într-o noapte dormeau liniştiţi, când s-au trezit în pat cu câinele care tremura incontrolabil. Cum Duke, pe care l-au adoptat în urmă cu şase ani, este un căţel foarte cuminte în general, cei doi s-au speriat şi au încercat să vadă ce se întâmplă.

Duke i-a condus apoi la uşa dormitorului micuţei Harper, iar când au intrat în cameră soţii Brousseau au constatat că fetiţa lor nu mai respira. Au chemat imediat paramedicii, care au resuscitat-o pe fetiţă şi au dus-o pe micuţă la spital, unde a fost îngrijită cum se cuvine.

Jenna Brousseau crede acum că Duke, câinele salvator, a fost pur şi simplu menit să intre în familia lor şi spune despre el că este un câine „incredibil de ascultător”. „Dacă el nu ar fi fost atât de speriat, am fi dormit”, a spus femeia, bucuroasă că povestea nu a avut un deznodământ tragic.