Moartea unui artist renumit, ţinută SECRETĂ de familie. Motivul este ÎNDUIOŞĂTOR

George Popovici, maestru al generaţiei de aur a muzicii, s-a stins înainte de a-şi vedea cea mai mare dorinţă împlinită: un musical pentru copii pus în scenă, eveniment ce a avut loc vineri seară, bucurându-se de succes printre micuţii vedetelor.

19 oct. 2015, 18:52

Ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, George Popovici, textier renumit, a lucrat toată vara la un proiect de suflet: un musical pentru copii ce urma să se joace la Teatrul Excelsior din Bucureşti. O dorinţă mai veche avea să fie pusă în practică anul acesta şi acest fapt îi aducea maestrului o mare bucurie. Aşa se face că a lucrat intens, alături de compozitorul Zsolt Kerestely, potrivit Libertatea.

Citeşte şi Doliu în lumea teatrului. Actorul Victor Radovici a murit la vârsta de 76 de ani

A muncit mult şi cu suflet. Piesa «Tărâmul poveştilor» a trebuit pusă în scenă într-un timp foarte scurt. Părea un proiect imposibil, iar domnul Popovici a făcut o treabă admirabilă„, a spus regizorul piesei, Stelian Milu.

Vineri seară, la premieră, locul textierului a rămas gol pentru că maestrul a fost răpus de o răceală în urmă cu două săptămâni. Simţind că sfârşitul îi era aproape, George Popovici a lăsat ca ultimă dorinţă să nu se facă vâlvă cu plecarea lui, iar micuţii să aibă parte de o premieră frumoasă. Aşa se face că familia a păstrat discreţia despre tristul eveniment, iar textierul a fost condus pe ultimul drum doar de cei care i-au fost foarte apropiaţi.

La premiera de vineri, o mulţime de vedete, printre care Irinel Columbeanu, Simona Pătruleasa, Sabin Ivanof, Dinu Maxer, Corina, Tili Niculae şi copiii lor, au aplaudat minute în şir echipa la scenă deschisă şi pe cel care a fost textierul George Popovici. George Popovici a scris texte muzicale pentru prima oară în urmă cu mai bine de 40 de ani pentru Doina Badea, Cornel Constantiniu, apoi şi pentru Dan Spătaru şi o întreagă pleiadă de artişti. A participat la cele mai importante festivaluri de muzică din ţară, iar de mulţi ani avea o colaborare strânsă cu Virgil Popescu.

Citeşte şi Teatrul Excelsior va purta numele actorului Ion Lucian