I s-a interzis accesul pe Facebook după ce a postat fotografia nou-născutului cu o malformaţie rară

Heather şi Patrick Walker au trăit încă o dramă după moartea bebeluşului lor, Grayson James, la numai 8 ore după naştere, din cauza unei malformaţii rare. Mamei copilului, care îşi povestise tragedia pe Facebook postând post-mortem şi fotografiile micuţului, i s-a interzis accesul pe acestă reţea de socializare timp de o zi, dispărându-i şi toate fotografiile postate.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 11:47

După acest episod, Heather le-a cerut explicaţii celor de la Facebook despre gestul lor. Nu a primit, însă, niciun răspuns până acum. În schimb, povestea ei a reuşit să sensibilizeze mii de vizitatori ai blogului personal, care au manifestat multă compasiune faţă de cuplul din Tennessee, care mai are doi copii, scrie New York Daily News în ediţia online.

Grayson James Walker s-a născut cu anencefalie, o boală rară care se manifestă prin lipsa unor părţi ale creierului sau ale craniului. Încă din a 16-a săptămână de sarcină, medicii i-au informat pe viitorii părinţi ai copilului despre această malformaţie, spunându-le şi că micuţul nu va avea şanse de supravieţuire.

Heather şi Patrick Walker au invocat credinţa în Dumnezeu şi le-au spus medicilor că sunt hotărâţi să aducă copilul pe lume, în speranţa producerii unei minuni. Minunea nu s-a produs însă, copilul murind după 8 ore de la naşterea sa,  în luna februarie.

Soţii Walker au ţinut neapărat să imortalizeze primele clipe ale băieţelului, aşa că au chemat fotografi să se ocupe de acest lucru. Ei au spus că au vrut astfel ca despărţirea de copil să fie cât mai puţin dureroasă şi să-şi aline durerea cu aceste imagini după dispariţia lui. Au rămas în schimb neconsolaţi după gestul făcut de cei de la Facebook, care nu le-au dat nicio explicaţie. 

Politica celor de la Facebook prevede faptul că site-ul de socializare are dreptul să şteargă pozele care constituie ameninţări, care au un conţinut violent, care instigă la ură, intimidare, hărţuire sau automutilare şi care promovează nuditatea sau pornografia. Se pare că niciunul dintre acestea nu era cazul copilului născut cu teribila malformaţie.

’’Le permite oamenilor să posteze fotografii în care pozează nud, promovează lucrurile profane, dar eu nu am voie să pun câteva fotografii cu una dintre cele mai frumoase creaţii ale lui Dumnezeu’’, a comentat Heather.