Și UDMR a fost luat prin surprindere de proiectul MAI

Partenerul de guvernare al PDL, UMDR,  califică drept surprinzător proiectul MAI de comasare a alegerilor parlamentare şi locale, în condițiile în care în coaliție se ajunsese la o înțelegere cu privire la reducerea numărului de parlamentari.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 14:56
Și UDMR a fost luat prin surprindere de proiectul MAI

Senatorul Fekete Andras Levente, liderul grupului UDMR din Camera superioară, și-a exprimat surprinderea față de proiectul întocmit de MAI.

„Pentru mine este surprinzător, pentru că, în urmă cu două-trei săptămâni, a existat o oarecare înţelegere privind numărul de parlamentari, introducerea unui sistem de compensare la Camera Deputaţilor şi colegii uninominale la Senat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul Fekete Andras Levente.

El a precizat totuși că proiectul, aflat în dezbatere publică, poate să sufere modificări şi va trebuie să fie validat în cadrul coaliţiei de guvernare.

„Dacă nu scade drastic numărul de senatori şi deputaţi este în regulă”, a apreciat liderul senatorilor UDMR, adăugând că, practic, proiectul propus de MAI aduce o singură modificare sistemului actual, respectiv comasarea celor două tipuri de alegeri, locale şi parlamentare.

Proiectul MAI de comasare a alegerilor în 2012 menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, ci dimpotrivă va crește.