Iahtul de 700 de milioane de euro al lui Vladimir Putin a fost confiscat de italieni. Ambarcaţiunea tocmai se pregătea să părăsească portul

Autorităţile italiene au confiscat iahtul Scheherazade care ar avea legătură cu preşedintele rus Vladimir Putin.

07 mai 2022, 08:23
Iahtul de 700 de milioane de euro al lui Vladimir Putin a fost confiscat de italieni. Ambarcaţiunea tocmai se pregătea să părăsească portul

Poliţia financiară a legat nava de 140 de metri lungime de cineva care are legături cu persoane din guvernul rus şi altele de pe lista de sancţiuni a UE, a transmis guvernul italian, mai multe surse afirmând că ar fi vorba de însuşi preşedintele Putin. Înscrisă în Insulele Cayman, nava a fost ancorată ultima dată în portul toscan Marina di Carrara.

Se pare că ministrul de Finanţe Daniele Franco a anticipat plecarea navei prin decizia sa de a o confisca. Asta şi după ce în cursul zilei de marţi membrii echipajului au fost văzuţi grăbindu-se să încarce nava, iar iahtul fusese alimentat cu combustibil în săptămâna precedentă.

Autorităţile italiene estimează că Scheherazada valorează în jur de 650 milioane de euro.

Potrivit echipei lui Alxei Navalnîi, adversarul Kremlinului, care este închis în Rusia, vasul i-ar aparţine chiar lui Vladimir Putin.

Citeşte şi CTP: Pot să îl opereze pe Putin şi de metastaze din cap până în picioare, va rămâne viu şi susţinut de 80% din poporul rus

Totuşi, Compania de iahturi de lux The Italian Sea Group, care a lucrat ultima dată pe ambarcaţiune, a anunţat în urmă cu mai multe săptămâni că, potrivit documentelor, Putin nu este proprietarul.

Potrivit presei italiene, Eduard Khudainatov, fostul şef al companiei de stat ruse Rosneft, este înregistrat ca proprietar. Managerul este de asemenea citat drept proprietar al iahtului Amadea, care a fost confiscat marţi în Fiji.

Citeşte şi Patriarhul Kirill: Rugaţi-vă pentru ca Al Treilea Război Mondial să nu înceapă