Iacob-Ridzi: Nu pot să mă supăr că nu mi-am închis colegiul. L-aş mânia pe Dumnezeu

Monica Iacob-Ridzi, aleasă deputat PPDD în urma alegerilor din 9 decembrie, a declarat, luni seară, la #romanaitv#, că sondajele din colegiul Petroşani o indicau drept câştigătoare cu peste 50% a colegiului, acesta fiind motivul pentru care a decis să se înscrie în PPDD şi să candideze pentru un nou mandat.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 22:05
Iacob-Ridzi: Nu pot să mă supăr că nu mi-am închis colegiul. L-aş mânia pe Dumnezeu

Am ştiut care este percepţia oamenilor din colegiul Petroşani-Petrila-Aninoasa. Acesta a fost şi motivul pentru care am decis să mă înscriu în PPDD. Interesele Văii Jiului nu mai coincideau cu interesele PDL. Văzând susţinerea oamenilor şi acele informaţii din sondajele de opinie, am decis să încerc din nou să-i reprezint pe oamenii din Valea Jiului„, a declarat Iacob-Ridzi într-o emisiune România TV.

În ce priveşte relaţia cu PDL, Ridzi a precizat că a fost loială partidului timp de 16 ani, perioadă în care nu a solicitat nicio funcţie, ci i-au fost acordate pe parcurs. Ea s-a declarat nemulţumită de modul în care a fost tratată de unele persoane din fostul ei partid. „Sulfina Barbu şi-a permis să-mi ceară demisia din Parlament şi din partid fără să stea de vorbă cu mine, să mă întrebe ce s-a întâmplat”, a spus fostul ministru al Tineretului şi Sportului.

Ridzi a mai spus că rezultatul din 9 decembrie este sub aşteptările sale. „Nu pot să mă supăr că nu mi-am închis colegiul, cum arătau sondajele înainte de alegeri. L-aş mânia pe Dumnezeu”, a mai spus Ridzi.

Monica Iacob Ridzi îşi va continua mandatul de deputat pentru încă patru ani după ce a obţinut în Valea Jiului 44%, în singurul colegiu din judeţul Hunedoara în care USL nu a obţinut peste 50% din opţiuni.

„Acest mandat l-am obţinut prin redistribuire, fiind singurul candidat din Hunedoara care nu e din USL. Le mulţumesc celor care mi-au acordat votul şi că mi-au dat şansa să continuu să-i reprezint ca până acum. Nu se pune problema unei colaborări cu PDL. Sunt acum într-o nouă formaţiune politică şi este un partid care poate fi dat ca exemplu pozitiv. Faptul că am avut un dosar penal a fost un dezavantaj. Oamenii au votat omul”, a precizat Monica Iacob Ridzi, duminică,  la România TV.

După ce a sperat până în ultima clipă că va fi acceptată pe listele PDL, Monica Iacob Ridzia părăsit gruparea din Modrogan în urma unor discuţii contondente cu liderul Vasile Blaga. Refugiindu-se pe listele partidului lui Dan Diaconescu, cel care a motivat tranzacţia politică prin faptul că mama Monicăi Ridzi „e otevistă”, fostul ministru al Tineretului de al cărei nume se leagă celebrul scandal de corupţie, a candidat în Valea Jiului, în colegiul aflat sub influenţa soţului său, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.