Iacobov, profesor după gratii

Lunile de puşcărie l-au transformat în culturist, bibliotecar şi profesor de economie şi istorie pentru colegii de celulă. Este vorba despre Corneliu Iacobov, arestat preventiv în 2005, pentru trei luni, în dosarul Rafo Oneşti.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 15:41
Iacobov, profesor după gratii

Iacubov a povestit pentru jurnliştii de la România Liberă cum a fost perioada de detenţie. Iacobov spune că prima lună după gratii a fost cea mai grea, pentru că a stat într-o celulă foarte mică, alături de alţi trei deţinuţi, între care şi Genică Boerică. El a povestit că pentru a face timpul să treacă mai repede făcea sport şi citea foarte mult. Şi pentru că avea multe cărţi, le împrumuta şi celorlaţi deţinuţi. De asemenea, colegii de celulă apelau la el pentru lecţii de economie şi istorie.

„Eu mă numeam Iacobov, eram celebru, ştiau toţi de mine… Le explicam cum funcţionează un sistem economic, cum e istoria postdecembristă… Deci eu am plecat din revoluţie şi am continuat. Şi practic le-am explicat istoria ţării până la momentul acela. Şi ce va face Băsescu, cine e Băsescu. Eu îl ştiam bine.”