Iadul alb pune stăpânire pe România. Drumuri blocate şi restricţii de trafic în toată ţara

Un nou val de vreme rece lovește România, aducând consecințe serioase pentru circulație. Accidente rutiere, copaci căzuți și coliziuni au dus la blocarea mai multor drumuri din țară.

19 ian. 2024, 21:19
Iadul alb pune stăpânire pe România. Drumuri blocate şi restricţii de trafic în toată ţara
Iadul alb pune stăpânire pe România. Drumuri blocate şi restricţii de trafic în toată ţara

Iadul alb pune stăpânire pe România. Din cauza ninsorii viscolite sau a unor accidente, circulația este blocată pe mai multe drumuri din ţară, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Accidente rutiere și drumuri blocate:

  • în județul Galați, pe DN 25, la intrarea în Drăgănești, două autotrenuri și două autoturisme au fost implicate într-un accident, soldat cu rănirea unui șofer și traficul oprit pe ambele sensuri;
  • în Hunedoara, pe DN 68 în zona Zeicani, un copac căzut pe drum a blocat circulația în ambele sensuri;
    DN 7, în zona Milcoiu, județul Vâlcea, a fost scena unei coliziuni între două autovehicule, soldată cu rănirea ușoară a unei persoane și trafic oprit pe ambele sensuri;
  • în Brașov, pe DN 1S, între Veneția de Jos și Părău, un accident rutier cu trei autovehicule a avut consecințe tragice: decesul unei persoane și rănirea altor două, aflate în stare de inconștiență.

Citeşte şi: EXCLUSIV| Vremea o ia razna în următoarele ore! Elena Mateescu, anunț de ultim moment despre ninsorile care vor lovi România

Din cauza ninsorii viscolite, anumite drumuri naționale sunt afectate de restricții și opresc circulația. Printre acestea se numără:

  • DN 17, Pasul Tihuța, între Mureșenii Bârgăului și limita cu județul Suceava;
  • DN 17, Vama, județul Suceava, cu un autotren imobilizat pe suprafața de rulare;
  • DN 15, Borsec-Toplița, județul Harghita;
  • DN 17, Vatra Dornei, județul Suceava, până la limita cu județul Bistrița-Năsăud.

Cu precipitații sub formă de ninsoare și depunere de zăpadă pe carosabil, conducătorii auto sunt îndemnați să circule cu prudență. Autoritățile meteorologice avertizează asupra condițiilor severe în zonele de nord-vest ale țării.

În Pasul Tihuța, echipamentele de deszăpezire sunt mobilizate pentru a face față condițiilor dificile. Participanților la trafic li se recomandă să evite deplasările neesențiale și să respecte indicațiile autorităților.

Ninsori abundente afectează județele Harghita și Covasna, cu drumarii intervenind cu 30 de utilaje pentru deszăpezire. În ciuda eforturilor, circulația rămâne îngreunată din cauza coloanelor de TIR-uri și a protestelor fermierilor din Vama Siret. Probleme similare sunt semnalate și în nordul țării, cu drumuri naționale acoperite de zăpadă frământată.

Pentru a evita situațiile periculoase, conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să evite sectoarele cu restricții sau trafic îngreunat.