Iadul alb se dezlănțuie și primăvara. Stratul de zăpadă a atins și până la trei metri în zonele de munte

Până la trei metri de zăpadă în California. O furtună intensă a lovit statul din SUA, provocând inundații în zonele joase, dar și un viscol violent.

07 mart. 2024, 17:40
Iadul alb se dezlănțuie și primăvara. Stratul de zăpadă a atins și până la trei metri în zonele de munte
Strat de zăpadă de până la 3 metri în zonele montane

În ultimele zile, California a fost lovită de vremea rea. Sierra Nevada, cel mai mare lanț muntos din acest stat, cu vârfuri de peste 4.000 de metri, a primit acumulări de peste 3 metri de zăpadă în unele zone.

Citește și: VIDEO Furtună de zăpadă în martie. Un viscol de cod roşu a paralizat staţiunile şi a lăsat localităţi întregi fără curent

Cele mai mari cantități de zăpadă au fost raportate în Sugar Bowl cu 320 cm și în stațiunea Soda Springs, unde s-au acumulat 294 centimetri de zăpadă proaspătă.

Nu doar precipitațiile abundete au provocat probleme, ci și vântul foarte puternic. Rafalele au depășit 200 km/h la altitudini mai mari, ceea ce, în condiții de zăpadă și temperaturi sub zero grade, a provocat un viscol puternic. Din această cauză, există îngrijorări cu provore la posibilele inundații care ar putea avea loc în urma topirii zăpezii.

Cu toate astea, precipitațiile și ninsorile acumulate reprezintă o veste bună pentru lupta împotriva secetei, care preocupă california de mai multe luni. De mai bine de un an, o mare parte din teritoriu se află în scenarii de secetă severă.

Citește și: Alertă de ultima oră de la ANM. Meteorologii au emis cod galben si portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și depunerea unui strat nou de zăpadă

În acest moment, doar zone mini se află în condiții de deficit de apă ușor. Aceasta este o ușurare pentru lunile mai calde, când preciăitațiile sunt mai scăzute și crește riscul de incendiu.