Alertă de ultima oră de la ANM. Meteorologii au emis cod galben si portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și depunerea unui strat nou de zăpadă

Administraţia Naţională de Meteorologie emis cod galben de vânt puternic. În unele zone montane, în special în Carpații Meridionali, vor fi ninsori viscolite și se va depune un nou strat de zăpadă.

13 feb. 2024, 10:13
Alertă de ultima oră de la ANM. Meteorologii au emis cod galben si portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și depunerea unui strat nou de zăpadă

Un nou episod de iarnă în România, după temperaturile specifice lunii aprilie. Meteorologii au emis INFORMARE METEOROLOGICĂ în intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 8, de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă.

În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h”, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Potop peste România, va ploua până la începutul lunii martie în toată ţara

De asemenea, a fost emisă AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN, în intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 08, de precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1400 m, în vestul și sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și Meridionali.

”În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25…30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă”, potrivit ANM.

 

Citește și: Furtuna Karlotta va mătura România din temelii! Anunțul de ultimă oră făcut de ANM. Românii să fie pregătiți pentru vânt, viscol și posibile inundații

COD PORTOCALIU, 13 februarie, ora 10 – 13 februarie, ora 22
Fenomene vizate: ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă

În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50…70 l/mp.

Pentru Ziua Îndrăgostiților, adică 14 februarie, meteorologii au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de intensificări ale vântului. ”Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 km/h. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia”.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 13.02.2024 ORA 10:00 – 14.02.2024 ORA 08:00
Valorile de temperatură vor continua să scadă ușor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și trecător, mai ales spre seară și noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 14.02.2024 ORA 08:00 – 14.02.2024 ORA 20:00
Procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor mai fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade.