Ialomiţa: Cei cinci poliţişti cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, arestaţi

Cei cinci poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Ialomiţa, reţinuţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, au fost arestaţi preventiv.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 13:41
Ialomiţa: Cei cinci poliţişti cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, arestaţi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au solicitat instanţei arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a celor cinci poliţişti.

Astfel, Andrei Marian Adrian, Chiţoiu Marian, Dinu Cristinel, Dinu Dorel Dănuţ şi Micu Gabriel au fost arestaţi de magistraţii Tribunalului Ialomiţa, sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Cei cinci poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere Ialomiţa au intrat în atenţia Direcţiei Generale Anticorupţie pentru faptele comise în luna aprilie a acestui an, după ce, aflaţi în timpul serviciului, ar fi cerut mai multor şoferi diverse sume cuprinse între 200 şi 400 de lei, pentru a nu da amenzi şi puncte de penalizare.

Cei cinci au fost reţinuţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Unul dintre cei reţinuţi este acuzat că a desfăşurat şi acte de comerţ cu firma pe care o deţine, deşi statutul de poliţist interzice această situaţie.

„Opreau în trafic conducători auto care încălcau normele de circulaţie, cărora nu le aplecau sancţiunile contravenţionale corespunzătoare în schimbul unor sume de bani. Au fost şi situaţii în care nu primeau nimic de la conducătorii auto. Sumele variază de la caz la caz, 100, 200 de lei, 400 de lei. Sunt mai multe acte materiale şi mai multe sume”, declara prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristina Istrate.

Vizată de ancheta ofiţerilor anticorupţie este şi o a şasea persoană, tot poliţist.

Potrivit unor surse judiciare, există interceptări ale convorbirilor telefonice ale celor cinci poliţişti reţinuţi cu şoferii cărora le-au pretins bani şi înregistrări audio şi video care probează activitatea infracţională a acestora.

Conducerea IPJ Ialomiţa a decis, joi, suspendarea celor cinci poliţişti şi începerea unei anchete interne pentru verificarea activităţii Serviciului Poliţiei Rutiere din instituţie.