Ialomiţianu, despre remaniere: E decizia premierului. Eu mi-am făcut treaba

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu se simte vizat de remanierea guvernamentală. El spune că decizia aparţine premierului Emil Boc, dar susţine că el şi-a făcut treaba.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 10:33
Ialomiţianu, despre remaniere: E decizia premierului. Eu mi-am făcut treaba

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, luni, că Ministerul Finanţelor şi-a făcut treaba şi se pregăteşte pentru prima misiune a FMI şi CE din acest an, informează Mediafax.

Întrebat în legătură cu remanierea guvernamentală, Ialomiţianu a precizat: „Nu ştiu, întrebaţi-l pe primul-ministru”.

„La nivelul Ministerului Finanţelor, noi ne pregătim pentru prima misiune a FMI şi Comisiei Europene din acest an, pentru că la sfârşitul lunii avem prima evaluare de acest an. Ministerul Finanţelor şi-a făcut temele, aţi văzut, am adoptat bugetul, ne-am încadrat în deficitul bugetar, am plătit arieratele într-o măsură foarte mare, deci, Ministerul Finanţelor şi-a făcut treaba. Legat de reamaniere, este decizia primului-ministru”, a spus Gheorghe Ialomiţianu, înaintea şedinţei BPN al PDL.

El a arătat că priorităţile pentru acest an se referă la execuţie bugetară foarte bună, arătând că ministerul are „o provocare foarte mare” de a se încadra într-un deficit de sub 3%, iar acest lucru este realizabil.

„Eu cred că putem să-l executăm (bugetul – n.r.) în condiţii foarte bune, chiar dacă pe pieţele financiare apar unele derapaje”, a spus Ialomiţianu.