Ianis Hagi, SALARIU URIAŞ la Glasgow Rangers. Câţi bani încasează Gică Hagi după transferul definitiv de la Genk

Ianis Hagi a fost transferat definitiv de la Genk la Glasgow Rangers, pentru 3,5 milioane de euro, iar cei mai c;tiga'i sunt fotbalistul de 21 de ani şi tatăl său, Gică Hagi, patronul celor de la Viitorul.

28 mai 2020, 13:49
Ianis Hagi, SALARIU URIAŞ la Glasgow Rangers. Câţi bani încasează Gică Hagi după transferul definitiv de la Genk

Ianis Hagi avea un salariu de 660.000 de euro net pe sezon la Genk (800.000 de euro brut) şi este de presupus că va primi cel puţin tot atât şi la Glasgow Rangers. Clubul scoţian nu a anunţat durata transferului, dar se pare că este vorba de o perioadă de cinci ani.

OFICIAL. Ianis Hagi, transferat definitiv la Glasgow Rangers. Primele reacţii: ce spun „decarul” naţionalei şi Steven Gerrard

Gică Hagi este şi el bucuros. Viitorul deţinea 20% din suma unui viitor transfer al lui Ianis Hagi, astfel că gruparea din Liga 1 va încasa 700.000 de euro.

Astfel, de-a lungul timpului, transferurile lui Ianis Hagi au adus încasări de aproape 5,5 milioane de euro pentru Viitorul. De la Genk, clubul lui Gică Hagi a primit în total 3,5 milioane de euro, la care se adaugă alte 2 milioane de euro primite din transferul mijlocașului la Fiorentina, în 2017. Din aceşti bani se scade însă suma de 2 milioane de euro plătită de Viitorul pentru repatrierea lui Ianis Hagi de la Fiorentina.

Campionatul Scoţiei a fost oprit şi Celtic Glasgow declarată campioană. Pe ce loc s-a clasat echipa lui Ianis Hagi

„Prioritatea mea a fost Rangers, asta le-am zis și agenților. Acum, Rangers e singurul lucru la care mă gândesc. Mă bucur că transferul s-a rezolvat. Abia aștept să-i văd pe fani, să simt bătaia aia a inimii când marchez un gol. Aștept lucruri mari să se întâmple sezonul ăsta”, a declarat Ianis Hagi.

Ianis Hagi, 21 de ani, a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive în cele 12 meciuri bifate în 2020 pentru Glasgow Rangers.