Iarna 2019-2020, cea mai caldă înregistrată în Europa. Temperaturi cu 3,4 grade Celsius mai mari

Iarna 2019-2020 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în Europa, potrivit Serviciului european Copernicus privind schimbările climatice. Temperaturile au fost cu 3,4 grade Celsius peste mediile înregistrate între anii 1981 şi 2010 şi cu 1,4 grade mai mari decât cele înregistrate între anii 2015 şi 2016.  

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 11:41
Iarna 2019-2020, cea mai caldă înregistrată în Europa. Temperaturi cu 3,4 grade Celsius mai mari

Nordul şi estul Europei au fost în principal afectate de temperaturile ridicate, tendinţă care a şi afectat Siberia şi Asia Centrală.

Directorul Copernicus susţine că acest lucru nu poate fi atribuit în totalitate încălzirii globale. În plus, acesta consideră că evenimente de acest gen vor fi şi în anii următori.

Acest lucru nu poate fi atribuit doar încălzirii globale, a declarat Carlo Buentempo, directorul Copernicus într-un comunicat. „Temperaturile sezoniere, mai ales cele din afara tropicelor, variază semnificativ de la an la an. Deşi acesta a fost cu adevărat un eveniment extrem în sine, este probabil ca acest gen de evenimente să fi fost amplificate de tendinţa încălzirii globale”, a declarat acesta.

Citeşte şi: Temperaturi de 33 de grade în luna MARTIE. Anunţul meteorologilor

Anotimpurile sunt definite diferit în meteorologie şi astronomie. Din punct de vedere meteorologic, iarna s-a încheiat la sfârşitul lunii februarie, în timp ce iarna calendaristică se încheie pe 20 martie, odată cu echinocţiul de primăvară, când ziua devine egală cu noaptea.

PROGNOZA VERII 2020

PROGNOZA VERII. Vara anului 2020 se anunţă a fi una dintre cele mai călduroase. Se aşteaptă temperaturi record.