Iarna a revenit în forță în România. Ninge și s-a depus strat de zăpadă în mai multe zonă din țară

Iarna a revenit în forță în mai multe zonă din țară! Zăpada depusă pe carosabil face deja primele probleme în județul Bihor unde se circulă foarte greu. În ultimele ore, drumarii au intervenit pe mai multe șosele pentru curățarea carosabilului și pentru a împrăștia material antiderapant.

16 mart. 2023, 11:29
Iarna a revenit în forță în România. Ninge și s-a depus strat de zăpadă în mai multe zonă din țară

Ninsoare și strat consistent de zăpadă la mijlocul lui martie în România. De ore bune ninge în mai multe zone montane. S-a depus strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

Joi dimineață, în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei ploaia s-a transformat treptat în lapovițe și ninsori.

Citește și: Val de aer polar peste Romania. Un ciclon secundar aduce temperaturi de iarnă după episodul de căldură

Joi dimineață, mai multe mașini au rămas blocate pe drumul județean din zona Pădurea Neagră, unde drumul a fost acoperit cu un strat consistent de zăpadă.

CNAIR a anunțat că în acest moment ninge slab în zona montană din județele Brașov și Sibiu, iar în zonele joase sunt precipitații mixte.
În zonele înalte din nordul județelor Harghita și Mureș s-a întors ninsoarea și se acționează cu utilajele de deszăpezire și material antiderapant.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Vreme de tricou de Florii 2023, ANM a anunţat temperaturi de vară înainte de Paşte

Ninge și pe Transalpina. DRDP Craiova acționează cu lamă si material antiderapant pe DN7A, în zona localității Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

Drumarii au intervenit pentru a curăța drumurile și în județul Cluj, pe A3 și A10, în județul Bistrița-Năsăud , în județul Bihor, în județul Maramureș, în județul Alba, în județul Sălaj și în Suceava.