Iarna a venit mai devreme în Marea Britanie, dar n-are de gând să rămână deocamdată VIDEO

Vremea capricioasă face ravagii sud vestul Marii Britanii. Traficul rutier a fost dat peste cap şi numeroase trenuri au fost suspendate din cauza ninsorilor şi a inundaţiilor.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 07:20
Iarna a venit mai devreme în Marea Britanie, dar n-are de gând să rămână deocamdată VIDEO

Cele mai grav afectate sunt regiunile Somerset, Dorset şi Devon. Aici iarna s-a instalat în weekend cu ninsori abundente şi temperaturi sub 0 grade Celsius.

Traficul rutier a fost dat peste cap şi numărul accidentelor a crescut simţitor. În plus, trenurile şi autobuzele au rămas blocate în depouri sau circulă cu întârzieri foarte mari.

Frigul nu a durat însă prea mult. După doar o zi de viscol, vremea s-a încălzit brusc şi a dus la topirea zăpezilor. Râurile s-au umflat şi mai multe localităţi au fost inundate.

„Am văzut apa intrând prin perete lângă şemineu şi în 15 minute, subsolul barului a fost inundat complet”, a povestit o lacalnică.

Meteorologii spun că vremea va continua să se încălzească şi în zilele următoare ceea ce va spori riscul de inundaţii. În plus, în regiunea Berkshire, plouă torenţial de câteva zile.