Iarna aduce facturi majorate la energia termică. Gigacaloria se scumpeşte. Veşti proaste şi pentru cei cu centrale de apartament

Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018 12:43 // Actualizat: Luni, 05 Noiembrie 2018 12:43 // Sursa: romaniatv.net

Elcen a solicitat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) actualizarea prețului gigacaloriei, din cauza creșterii prețului gazelor și a certificatelor de carbon.

Elcen a cerut astfel o majorare cu aproximativ 10% a tarifelor practicate, astfel încât să îşi acopere costurile, lucru care se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie sau va fi acoperit de Primaria Municipiului Bucuresti prin subventie, a declarat luni administratorul special al Elcen, producătorul de energie şi căldură al Capitalei, Claudiu Creţu.

Dacă ANRE va aproba, scumpirile ar putea avea loc din luna noiembrie. Şi deţinătorii de centrale de apartament vor plăti mai mult, deoarece s-au majorat tarifele la gaze.

"Preţul gazului a crescut, deci în consecinţă se actualizează preţul gigacaloriei. Am solicitat ANRE actualizarea acestui preţ şi în momentul în care vom avea aprobat acest tarif de la autoritate, e opţiunea Primăriei Municipiului Bucureşti de a acoperi subvenţia. Noi estimăm o creştere a preţului gigacaloriei undeva în jur 10%. Preţul gigacaloriei este compus din preţul de producere, preţul de transport şi preţul de distribuţie", a declarat administratorul special al Elcen, Claudiu Creţu, în cadrul conferinţei Focus Energetic, subliniind că vorbeşte despre preţul de producere al Elcen, nu de preţul gigacaloriei care ajunge la populaţie.

Preţul de producere la Elcen are mai multe categorii. "În prezent, preţul pe gigacalorie care pleacă de la Elcen este 184 de lei, la care se adaugă preţ de transport şi distribuţie şi se ajunge la preţul final, de 360 - 370 de lei. Din acest preţ, Primăria Municipiului Bucureşti acoperă, prin subvenţie, un anumit procent" in jur de jumatate, a punctat Creţu.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anre ELCEN facturi energie termica facturi termoficare gigacalorie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 nov 20:52
Răspunde | Votează email 0 email
MARIAN
Este numai inceputul consecintelor liberalizarii pretului la gazele naturale, facuta dupa ureche, sau din alte considerente , de ANRE si aprobate.In spiritul transparentei , pot fi facute publice tarifele reale ale gazului natural utilizate pentru productia energiei electrica atat de OMV-PETROM cat si de ROMGAZ ?putem cunoaste costul de productie al energiei electrice la OMV si ROMGAZ ?presupun ca nu, atentie tarifele si costurile de productie reale, reale, reale.Poate se sacrifica si introduc pe hartie pretul gazului natural cu valoare mai mare decat cel contractat cu societatile de termoficare.Asteptam, dar cred ca de pomana.Presupun ca sunt date confidentiale ale societatilor si nu pot fi facute publice,fapt pentru care nu trebuie sa ne mire ca va plati populatia la Gcal de se va speti, sau nu va plati si uite asa falimentam toate termoficarile si vom umple spitalele cu oameni bolnavi.Dar rezolva ME problemele termoficarilor, mai ales in Bucuresti,asa cum se prevede in proiectul strategiei energetice,prin regenerabile-soare,biogaz,ape termale,gunoaie si alte poveti SF frumoase pentru copii.
05 nov 14:58
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Doamna primar și-a plantat doi foști ofițeri de informații în funcțiile de administratori speciali de la RADET și ELCEN plătiți cu salarii de mii de euro, pentru a controla procesul de insolventa al celor două companii și cu toate astea, după doi ani de zile, ambele societăți sunt în pragul falimentului.
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H