Iarna face PRĂPĂD şi în afara României. Vremea rea creează probleme în Moldova, Bulgaria şi Ucraina VIDEO

Ninsorile nu au făcut prăpăd doar în România, ci şi în ţările vecine. În Republica Moldova este cod portocaliu şi astăzi, după o zi în care zeci de mașini au rămas blocate pe şosele. În Ucraina, oraşul Odessa a fost practic izolat, nu au circulat avioanele, iar porturile în regiune au fost închise, iar bulgarii au avut cod roşu de viscol.

RomaniaTV.net
18 ian. 2016, 12:06
Iarna face PRĂPĂD şi în afara României. Vremea rea creează probleme în Moldova, Bulgaria şi Ucraina VIDEO

Zăpada s-a aşezat într-un strat gros pe mai multe drumuri din sudul Republicii Moldova, iar viscolul a redus din vizibilitate. Zeci de mașini și mai multe camioane au rămas blocate pe șosele.

În Bulgaria, autorităţile au decis să închidă mai multe drumuri după aproape două zile de ninsori. 15 localităţi din sudul ţării au rămas fără curent, după ce în regiune a fost cod roşu de viscol. Tot în sud sunt şi ploi torenţiale, care au dus la revărsarea unui râu important, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă. Trenurile au fost anulate în mai multe regiuni din cauza cantităţile impresionate de zăpadă ce acopereau şinele.

La Odessa, în Ucraina, toate zborurile de pe aeroport au fost oprite şi trei porturi din regiune au fost închise. În capitala Kiev, circulaţia camioanelor a fost interzisă în weekend, pentru ca utilajele de deszăpezire să-şi poată face treaba. De asemenea, 15 localități au rămas fără curent electric, iar mai multe autostrăzi din ţara vecină au fost închise. Pe străzi au fost amplasate mai multe puncte ambulante de încălzire pentru șoferii rămaşi blocați în nămeți