Iarnă în toată regula la Rânca, ninge ca-n poveşti. Stratul de zăpadă e deja de 8 cm VIDEO

Stratul de zăpadă în zona montană Rânca este, sâmbătă dimineaţa, de aproximativ 8 centimetri în decor.

21 nov. 2020, 09:10
Iarnă în toată regula la Rânca, ninge ca-n poveşti. Stratul de zăpadă e deja de 8 cm VIDEO

Angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu au intervenit pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă cu şase utilaje şi material antiderapant. „La Rânca ninge, stratul de zăpadă este de 5 – 8 centimetri în decor. Se acţionează permanent cu lamă şi material antiderapant„, au informat reprezentanţii SDN Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, baza de deszăpezire din Rânca a fost verificată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de către directorul general regional al DRDP Craiova, Bogdan Bratu.

Citeşte şi Peisaj de basm la Bâlea Lac. Ninge ca-n poveşti în România VIDEO

Aceasta s-a asigurat că angajaţii sunt pregătiţi să intervină, dacă este nevoie, cu utilaje şi material antiderapant, având în vedere codul de vreme rea emis de meteorologi şi stratul de zăpadă depus.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avetizare meteo cod galben de ninsori pentru 11 judeţe. Alerta a intrat în vigoare de vineri seara.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Ninsoarea de la Rânca:loading...
Partenerii noștri