Iarna s-a întors în România. Ninsori puternice, viscol, dar şi ploi. Drumuri închise, curse aeriene întârziate UPDATE

Pe mai multe drumuri din ţară se circulă în condiţii de iarnă, în urma ninsorii care a căzut încă din timpul nopţii. În judeţul Gorj, autorităţile au închis DN67C pe tronsonul Novaci – Rânca, din cauza viscolului.

RomaniaTV.net
12 feb. 2019, 06:58
Iarna s-a întors în România. Ninsori puternice, viscol, dar şi ploi. Drumuri închise, curse aeriene întârziate UPDATE

UPDATE: Traficul rutier este blocat marţi seara pe un sens Transfăgărăşan, între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, din cauza avalanşelor de zăpadă, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

„Pe Transfăgărăşan se circulă pe o bandă, deci nu e complet blocat. (…) Pentru că pe Transfăgărăşan nu se intervine pe timp de noapte tocmai din cauza pericolelor (de exemplu, avalanşe) colegii vor interveni de dimineaţă ca să elibereze şi cealaltă jumătate de drum”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes.

Traficul rutier este blocat în timpul iernii, pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, o porţiune de drum care nu se deszăpezeşte, din cauza avalanşelor. Accesul la Bâlea Lac se face iarna doar cu telecabina.

S-a închis circulația pe DN 67C, între Novaci și Rânca, județul Gorj. Trei utilaje de deszăpezire au rămas blocate

După o noapte de cod galben de ninsori importante cantitativ, depunere de strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană, astăzi, 12.02.2019, Poliția Rutieră și CNAIR au luat măsura închiderii circulației rutiere pe DN 67C între Novaci și Rânca, județul Gorj. Măsura a fost luată din cauza viscolului și a ninsorilor consistente ce produc vizibilitate extrem de redusă (aproape de 0).

Din cauza condiților meteorologice extreme de pe acest drum montan aflat la altitudine, 3 utilaje ce se aflau în acțiune au rămas blocate pe traseu. Cele 3 utilaje vor fi recuperate și vor acționa atunci când condițiile meteorologice din zonă vor permite, informează CNAIR.

Circulaţia rutieră pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă, între localităţile Boiţa şi Tălmaciu. Traficul auto se desfăşoară în aceleaşi condiţii şi pe DN1 Sibiu –Braşov, în zona localităţii Bradu ( tronsonul kilometric 292 – 294).

UPDATE Mai multe curse aeriene au înregistrat întârzieri, marţi, la decolarea de pe Aeroportul din Sibiu, din cauza ninsorii care a îngreunat procesul de degivrare a aeronavelor. Întârzierile au fost în medie de două ore, cea mai mare fiind la cursa Tarom Sibiu – Munchen, programată să plece la 7.15, dar care a decolat la 10.51.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului din Sibiu, marţi s-au înregistrat întârzieri din cauza necesităţii efectuării proceselor specifice operării în condiţii de iarnă. Precipitaţiile sub formă de zăpadă cu conţinut ridicat de apă au îngreunat procesul de degivrare a aeronavelor, determinând, implicit, creşterea timpului necesar pentru degivrarea acestora.

Astfel, cursa Sibiu – München (Lufthansa), programată să plece la 6.05, a decolat la 7.18, cursa Sibiu – Tel Aviv, programată la 6.10, a decolat la 6.43, Sibiu – Dortmund, programată să plece la 7.10, a decolat la 9.29, iar Sibiu – München (Tarom), programată să plece la 7.15, a decolat la 10.51.

De asemenea, cursa Sibiu – Bucureşti, programată la 12.10, are o întârziere de peste două ore, iar Sibiu – Nurnberg, programată la 12.45, a decolat la 14.34.