Iarna provoacă haos în Europa. 470 de morţi din cauza frigului

Iarna grea a aruncat Europa într-un adevărat haos. 470 de oameni au murit, în ultimele zile, din cauza gerului. Zeci de mii de persoane au rămas izolate în urma ninsorilor abundente. Traficul rutier a fost paralizat în mai multe ţări, iar cursele aeriene sunt date peste cap.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 07:27
Iarna provoacă haos în Europa. 470 de morţi din cauza frigului

În Croaţia, sute de localităţi au rămas izolate din cauza ninsorilor. Echipele de intervenţie încearcă să le aprovizioneze cu elicopterele sau călare pe cai. Mulţi salvatori au rămas înzăpeziţi sau au avut nevoie de zile întregi ca să ajungă la destinaţie.

La Belgrad, gerul năprasnic a transformat viaţa localnicilor într-un adevărat calvar. În cartierele sărace de romi, oamenii trăiesc în case improvizate din carton, fără încălzire, electricitate sau apă.

Frigul a lovit şi capitala Cehiei, Praga, unde autorităţile au instalat corturi, pentru oamenii fără adăpost.

În Franţa, şoselele au fost acoperite de polei iar traficul rutier e dat peste cap. Celebrul canal saint Martin din Paris a îngheţat.

Gerul s-a abătut şi asupra Olandei, însă localnicii se bucură. Ţara va găzdui în curând o competiţie de patinaj, iar frigul ajută la menţinerea gheţii.

Ceva mai departe, în Kazahstan, maimuţele dintr-o grădină zoologică se adaptează vieţii de iarnă. Îngrijitorii le dau zilnic vin fiert, ca să se încălzească.