Iarna se instalează în Europa cu troiene şi temperaturi scăzute GALERIE FOTO, VIDEO

Iarnă în toată regula în Europa. Un val de frig a lovit Marea Britanie cu temperaturi sub 0 grade Celsius, iar meteorologii au anunţat ninsori abundente pentru perioada următoare.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 07:07

În Marea Britanie iarna şi-a intrat deja în drepturi. Mai multe regiuni din Scoţia şi Anglia au fost acoperite de zăpadă, iar temperaturile au scăzut sub limita îngheţului.

Traficul rutier a fost perturbat în mai multe localităţi, din cauza poleiului. Meterologii spun că vremea se va răci şi mai mult în zilele următoare.

În Rusia situaţia este şi mai gravă. Un val de ninsori abundente a afectat zona Moscovei şi a provocat ample blocaje rutiere. Mii de camioane au rămas înţepenite pe şosele, zile în şir. Autorităţile au deschis mai multe cantine pe marginea drumului ca să-i hrănească pe şoferi.

Cea mai afectată este autostrada care leagă Moscova de Sankt Petersburg, şi de graniţa cu Finlanda. Aici, cozile de maşini se întind pe 55 de kilometri.

Unii ruşi se bucură totuşi de venirea iernii. În Piaţa Roşie din Moscova s-a deschis un patinoar care a fost asaltat de vizitatori încă din prima zi.