Iarna şi-a intrat în drepturi. Ninsori abundente în mai multe zone din ţară. Autorităţile au intervenit de urgenţă

Ninsorile fac prăpăd în țară. În Suceava si Botoşani a nins abundent, iar pe drumurile județene şoferii au avut mari probleme. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă are deja aproape o jumătate de metru. Drumarii au acţionat în ultimele ore cu 608 utilaje şi au răspândit aproximativ 4.220 de tone de material antiderapant pentru a menţine practicabilă şi în condiţii de siguranţă reţeaua rutieră naţională, informează, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

03 dec. 2019, 06:17

Potrivit CNAIR, direcţia regională Bucureşti a acţionat cu 5 autoutilaje şi a răspândit 14 tone material antiderapant la nivelul Capitalei. În zona DRDP Craiova, s-a acţionat cu 55 de autoutilaje şi 42 de tone material antiderapant, la DRDP Timişoara – 81de autoutilaje şi 477,5 de tone de material antiderapant, la DRDP Cluj – 168 de autoutilaje şi 1.599 tone  de material antiderapant, la DRDP Braşov – 109 de autoutilaje şi 789 de tone material antiderapant, la DRDP Iaşi – 149 de autoutilaje şi 1.296 de tone material antiderapant şi în zona DRDP Constanţa, cu 41 autoutilaje şi s-a răspândit o tonă de material antiderapant.

Marţi dimineaţa, ninge în judeţele Caraş-Severin, Maramureş, Braşov, Covasna şi Suceava.

La Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, stratul de zăpadă ajunge deja la 40 de centrimetri. Accesul în zonă se poate face doar cu telecabina, dar turiştii pot ajunge cu maşina până la Bâlea Cascadă.

Comandament de iarnă, judeţul Mureş este îngropat sub zăpada viscolită. Circulaţie îngreunată şi la Botoşani

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarna şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o informare de vreme rece, ninsori şi depuneri de polei, valabilă până marţi dimineaţa în majoritatea regiunilor ţării.