Comandament de iarnă, judeţul Mureş este îngropat sub zăpada viscolită. Circulaţie îngreunată şi la Botoşani

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a convocat luni seara Comandamentul de iarnă după ce s-au semnalat o serie de dificultăţi în trafic.

RomaniaTV.net
02 dec. 2019, 20:14

Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş, a convocat luni seara Comandamentul de iarnă după ce s-au semnalat o serie de dificultăţi în trafic pe DN 15 E, unde două autocamioane au blocat circulaţia în zona dealurilor Săbed şi pe DN 16, în zona Fărăgău, iar localităţile Deda şi Lunca Bradului au rămas fără alimentare cu electricitate.

„În cadrul Comandamentului de iarnă, coordonat de prefectul Mircea Duşa, s-a constatat că la această oră, pe raza judeţului Mureş nu sunt drumuri blocate din cauza zăpezii. Se circulă îngreunat pe DN 15 E în zona Săbed şi pe DN 16 între Fărăgău şi Silivaş. 34 de utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Mureş intervin pe toate sectoarele prin degajarea zăpezii de pe carosabil şi prin împrăştiere de material antiderapant, cărora li se adaugă utilajele contractate de Consiliul Judeţean Mureş. În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, în Deda alimentarea este sistată după ce un stâlp a fost doborât de un autoturism, iar în Lunca Bradului a apărut un defect tehnic. Se lucrează în ambele zone şi se estimează că se va relua alimentarea în aproximativ două ore”, a precizat Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat, luni seara, că au fost semnalate probleme pe DN 15E, în zona localităţii Săbed, unde două autocamioane nu au putut continua deplasarea din cauza zăpezii, blocând circulaţia şi că a fost anunţată Secţia de Drumuri Naţionale.

De asemenea, ISU Mureş a mai asigurat măsuri PSI la accidentul rutier petrecut pe DN 15 în localitatea Deda, unde un autoturism a derapat şi a rupt un stâlp de electricitate şi a ricoşat într-o casă. ISU a precizat că nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Circulaţia pe toate drumurile naţionale din Botoşani se desfăşoară, luni seară, în condiţii de iarnă, după ninsorile abundente căzute în cursul după-amiezii şi al serii.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale, Viorel Zacreţchi, a declarat, pentru AGERPRES, că în urma ninsorilor au fost scoase din baze 19 utilaje de deszăpezire, care acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, dar şi pentru împrăştierea de material antiderapant.

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a verificat, luni seară, modul în care angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale intervin în zonele în care prima ninsoare a creat probleme participanţilor la trafic. El s-a deplasat la Darabani, unde o maşină de mare tonaj a derapat, blocând temporar circulaţia pe DN 29 A, pe raza localităţii Lişna.

Totodată, prefectul a verificat baza de deszăpezire de la Dorohoi, iar împreună cu şeful bazei, Cătălin Liahu, a controlat starea tronsoanelor de drum de pe ruta Dorohoi – Vârfu Câmpului – Bucecea – Leorda – Dorohoi.

De asemenea, prefectul s-a interesat şi de blocajul rutier de pe DN 29 Botoşani – Săveni, generat de un automărfar echipat necorespunzător, care a derapat.

„Am ieşit pe teren să verific care este situaţia de pe drumurile naţionale din judeţ. Am vorbit cu reprezentanţii instituţiilor responsabile şi am înţeles că se acţionează cu toate utilajele şi se împrăştie material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă şi ar trebui şi şoferii să înţeleagă că pe o astfel de vreme nu se pot porni la drum cu pneuri de vară. Toate echipajele de poliţie au ieşit pe teren şi s-au organizat filtre pentru a verifica dacă maşinile sunt echipate corespunzător condiţiilor de iarnă”, a precizat prefectul Dan Şlincu. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)