Iarna vine în România în weekend. Un ciclon va aduce ninsori, viscol și ger, dar și ploi în următoarele zile

Meteorologii anunță schimbări radicale ale vremii în următoarele zile. Se anunță ninsori, viscol și ger la munte. Și în restul teritoriului vremea va fi rece și va ploua.

16 nov. 2023, 13:14
Iarna vine în România în weekend. Un ciclon va aduce ninsori, viscol și ger, dar și ploi în următoarele zile

România ar putea avea parte de primul episod de iarnă veritabilă din acest an. Vremea devine rece, iar prognoza meteo anunţă lapoviţă şi chiar ninsori la munte din cauza unui ciclon care loveşte ţara noastră.

Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile, scrie meteoradar.ro.

„Pentru scurtă vreme, iarna va reveni în acest weekend. Deja avem strat consistent de zăpadă în masivele montane. La Călimani avem 22 de centimetri. Ninsorile vor continua la munte, în weekend. Vorbim și de o scădere a temperaturilor, ușor sub cele care ar fi normale în această perioadă. Vorbim de minime negative spre pragul de ger, minus 10 grade până la minus un grad Celsius”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Digi 24.

Citește și: Meteorologii AccuWeather au anunțat când vor cădea primii fulgi de zăpadă în București

Sâmbătă, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Citește și: Vremea se schimbă la 180 de grade! Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre prognoza actuală. ”Se va simți în toată țara”

Sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie.

Vremea se va îmbunătăți duminică, dar va fi rece pentru această perioadă a anului. În unele zone, maximele nu vor depăși 1 – 3 grade, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.