Iaşi: Zeci de copii, luaţi din ger şi duşi la orfelinat VIDEO

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Iaşi au dus în orfelinate mai multe zeci de copii care trăiau în condiţii improprii. Pentru a-i lua înapoi acasă, familiile vor trebui să facă dovada faptului că le pot asigura o minimă îngrijire.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 17:04
Iaşi: Zeci de copii, luaţi din ger şi duşi la orfelinat VIDEO

Zeci de copii care provin din familii sărace din Iaşi au ajuns la orfelinat ca să nu îngheţe. Micuţii au fost luaţi de lângă familii şi duşi în grija asistenţilor sociali! Locuinţele în care stăteau copiii erau sub orice critică şi abia dacă erau încălzite.

Mama a şase dintre copiii duşi la orfelinat spune că micuţii au fost luaţi când erau singuri în casă şi că ei ar dori să meargă cu ea.

Reprezentanţii de la Protecţia Copilului spun că aceste măsuri sunt doar temporare. „În măsura în care părinţii vor dovedi într-o anume perioadă de timp că pot să îngrijească copiii, că au o locuinţă corespunzătoare şi venituri pentru o minimă îngrijire, Direcţia copilului poate începe procedurile privind reintegrarea acestora în familie”, a explicat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantas.