Iată 9 motive pentru care trebuie să consumi anghinare

Căutăm adesea să apelăm la tratamente naturiste, care să ne vindece sau se amelioreze o stare de sănătate precară, iar alimentația sănătoasă este probabil una dintre cele mai comune forme de tratamente naturiste.

RomaniaTV.net
12 nov. 2015, 12:21
Iată 9 motive pentru care trebuie să consumi anghinare

Cunoscută și utilizată inițial ca plantă ornamentală, anghinarea a devenit din ce în ce mai cunoscută și consumată în zilele noastre, atât pentru proprietățile sale gastronomice, cât, mai ales, pentru cele medicinale, care aduc o serie de beneficii sănătății.

Denumită popular „darul Sfintei Marii”, anghinarea este o plantă iubitoare de soare şi de căldură, crescând doar în zonele sudice ale ţării noastre, unde a fost adusă cu secole în urmă, din regiunea mediteraneană. Având în componență o mare varietate de antioxidanţi (cum sunt compuşii fenolici şi antocianii), această plantă acționează foarte puternic, producând efecte vindecătoare în ceea ce privește diareea cronică, dar și în tratarea diabetului, hemoroizilor, vomismentelor și migrenelor.

Citeşte şi  De ce nu trebuie să cumperi niciodată legume şi fructe ce au etichete inscripţionate cu cifra 8

Sucul de aghinare are rol în vindecarea constipației iar ceaiul de anghinare ajută în cazul afecțiunilor ficatului sau a reumatismului.

Anghinarea este o importantă sursă de fibre alimentare, aproximativ 4,7g / 100g. Fibrele din această legumă diminuează riscul apariţiei cancerului de colon şi permit atingerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate. De asemenea, anghinarea este bogată în vitamine şi minerale esenţiale pentru menţinerea sănătăţii.

Conţine vitamina C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A şi este bogată în calciu, fier, potasiu, fosfor şi iod. Anghinarea este un aliment alcalinizant, altfel spus el favorizează diminuarea efectelor negative ale alimentelor acidifiante, cum este carnea.Beneficiile anghinarei pentru sănătate

Citeşte şi  Atentie! Evită aceste produse cu mai mult de 25 ingrediente

1. Stabilizează nivelul de glicemiei în sânge.

Cantitatea importantă de fibre substituie nevoia organismului de carbohidrați, așadar anghinarele au un index glicemic scăzut. Același aliment controlează eficient apetitul, prin cele 3-4 grame de proteine și mai puțin de un gram de grăsimi.

Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro


loading...
Partenerii noștri