Iată beneficiul celor 8 nuci consumate pe stomacul gol

Nucile au multe beneficii pentru sănătate, aşa că astăzi îţi propunem un mic "experiment". Vezi ce se întâmplă după ce ai mâncat 8 nuci, pe stomacul gol.

RomaniaTV.net
28 oct. 2015, 13:55
Iată beneficiul celor 8 nuci consumate pe stomacul gol

Nucile au un nivel de două ori mai mare de polifenoli (n.r. antioxidanţi care previn formarea radicalilor liberi, luptând împotriva îmbătrânirii pielii), comparativ cu toate celelalte nuci, aşa că aceste fructe cu coaja lemnoasă te vor ajuta să lupţi împotriva radicalilor liberi care atacă celulele şi provoacă bolile, potrivit unei cercetări de la Universitatea din Pennsylvania.

Nucile precum migdalele, alunele de pământ, fisticul, alunele de pădure şi nucile caju sunt, în aceeaşi măsură, bogate în acizi graşi nesaturaţi, vitamine şi proteine, dar oamenii de ştiinţă ne atrag atenţia că problema este, de fapt, că oamenii nu consumă suficiente nuci (oleaginoase), scrie ziarul Independent.

SĂNĂTATEA TA: Nucile îmbunătăţesc concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile

„Recomandarea noastră este că oamenii ar trebui să mănânce 8 nuci pe zi”, spune cercetătorul Joe Vinson, citat de fitnesswomanmagazine.com. Cercetările anterioare au arătat că un consum de nuci reduce semnele îmbătrânirii şi protejează corpul de bolile cardiovasculare, dar şi de anumite forme de cancer.

După ce s-a descoperit că doar 8 nuci pe zi te protejează împotriva bolilor de inimă, nucile au fost imediat clasificate drept „superaliment”.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, dintre toate fructele cu coajă lemnoasă, nucile conţin cel mai ridicat nivel de antioxidanţi. Iar când vine vorba de alimente care sunt recomandate pentru o inimă sănătoasă, nucile se numără printre cele mai sănătoase variante. Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanţi, ele conţin fibre, proteine, vitamine şi minerale.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.