Iată care sunt cele mai bune măşti pentru un păr strălucitor

Schimbările de temperatură, folosirea foehnului, a plăcii și a produselor de îngrijire sensibilizează și deshidratează șuvițele. Astfel, ele devin mai fragile și se rup mai repede. Pentru a avea un păr sănătos, strălucitor, încearcă aceste măști!

01 iun. 2016, 11:40
Iată care sunt cele mai bune măşti pentru un păr strălucitor

Mască de casă cu ouă

Pe lângă faptul că sunt alimente care dau senzația de sațietate, ouăle sunt de ajutor și în problemele părului. Masca de casă cu ouă stimulează creșterea firelor de păr și previne căderea și ruperea lor. Pentru acest tratament, ai nevoie de:
1 ou (2 ouă dacă ai părul lung)
1 cană de lapte
1 lămâie
2 linguri de ulei de măsline
Pentru început, separă albușurile de gălbenușuri. Dacă ai părul gras, folosește doar albușul, iar în cazul în care ai părul uscat, utilizează numai gălbenușul. Pentru părul normal, se folosește oul întreg.  Bate oul, adaugă laptele și uleiul de măsline. Omogenizează bine ingredientele. La final, stoarce lămâia și adaugă zeama. Aplică mixtura pe toate lungimea firului de păr, masează scalpul și lasă masca să acționeze cel puțin 15 minute. La final, spală bine părul și clătește cu apă caldă din abundență.

Mască de casă cu banane

Bogate în potasiu, vitamine, antioxidanți și uleiuri naturale, masca de casă cu banane reface structura firului de păr. Pentru a o prepara, ai nevoie de:
2 banane copate
1 linguriță  ulei de nucă de cocos
1 linguriță de ulei de măsline
1 lingură de miere
Zdrobește bine bananele, până când obții un piure. Adaugă mierea, uleiul de nucă de cocos și cel de măsline. După ce ai amestecat toate ingredientele, întinde masca pe păr și las-o să acționeze cel puțin 5 minute. Clătește bine cu apă caldă.

Mască de casă cu iaurt

În compoziția iaurtului se găsesc antioxidanți, vitamine, calciu și proteine. Iaurtul are proprietăți de hidratare și ține sub control sebumul. Ca să faci masca, ai nevoie de:
1/2 ceașcă de iaurt (sau mai puțin, în funcție de volumul și lungimea părului)
1 linguriță de oțet de mere
1 linguriță de miere
Combină ingredientele și aplică pasta obținută pe scalp, insistând la rădăcină și la vârfuri. După 15 minute, clătește cu apă caldă, apoi șamponează părul ca de obicei.
Una dintre cele mai frecvente probleme ale persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani este îmbătrânirea prematură a părului.

Iată câteva remedii-minune care stopează albirea prematură a părului.