Iată câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de părul lăsat în casă de prietenii blănoși

Iubitorii de animăluțe știu că părul lăsat de ele prin casă poate fi o problemă destul de mare. Totuși există câteva trucuri care te vor putea ajuta să îl cureți mai ușor. Cu siguranță ai deja în casă lucrurile de care ai nevoie pentru a rezolva acestă problemă.

01 mart. 2023, 20:27
Iată câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de părul lăsat în casă de prietenii blănoși

Cei care se bucură de compania unui cățel sau a unei pisici știu că uneori este destul de dificil să scapi de părul pe care prietenii blănoși îl lasă prin casă. Din fericire există câteva trucuri care te pot ajuta să îl îndepărtezi cu mai mare ușurință. De asemenea, există câteva ponturi pe care le poți folosi pentru a-ți ajuta animăluțul să nu mai năpârlească excesiv.

Citește și: Ce se întâmplă dacă folosești oțet atunci când speli rufele. Trucuri eficiente care te-ar putea ajuta

Stăpânii de animăluțe de companie se confruntă de multe ori cu probleme din cauza părului pe care acestea îl lasă prin casă. În special primăvara, cățelușii și pisicile trec printr-o perioadă de năpârlire, care se poate transforma într-un coșmar pentru stăpânii lor. Acest lucru se întâmplă din cauză faptului că temperaturile cresc, iar corpul lor le spune că trebuie „să schimbe” blana de iarnă, cu una mai subțire.

Dacă animăluțul tău preferă să stea în pat sau pe canapea, poți proteja locul acoperindu-l cu o păturică specială pentru animalele de companie. Aceasta se poate spăla la mașina de spălat și, de altfel, ar trebui să faci asta o dată pe săptămână. Astfel îți vei putea proteja mobilierul și podeaua, dar și aspiratorul care va avea șanse să reziste mai mult. De asemenea, este foarte important să speli și pătuțul special al patrupedului tău.

Cum poți scăpa de părul lăsat de animăluțe

De altfel, mai există și alte trucuri care te vor ajuta să cureți mai ușor părul lăsat de animăluțul tău.  De exemplu, te poți folosi de o mânușă de cauciu pentru a aduna părul de pe toate tipurile de suprafețe. Părul se va prinde de mânușă și astfel îl poți elimina cu ușurință.

Rolele de scame sunt extrem de utile atunci când vine vorba de curățarea părului de animale, așa că ar trebui să mergi la cumpărături și să îți faci un stoc serios. Totuși, poți să si improvizei o asftel de rolă de scame, folosind bandă adezivă. Fă rost de o rolă pentru vopsea, înfășoară bandă adezivă în jurul ei și iată problema rezolvată.

Cu siguranță ai prin casă măcar o pereche de șosete mai vechi de care nu mai ai nevoie. Ei bine, până să te gândești să le arunci la gunoi, află că te pot ajuta să cureți părul lăsat de pisicuța sau cățelușul tău. Trebuie doar să întorci șoseta pe dos, să o pui pe mână sau pe picior și să ștergi zonele în care se adună părul. Pentru a fi și mai eficientă, poți să o umezești puțin înainte.

Dacă observi că animăluțul tău pierde prea mult păr, probabil că ar trebui să investighezi puțin situația. Este posibil ca patrupedul tău să aibă o mică problemă de sănătate. De cele mai multe ori este vorba de hrana pe care o mănâncă.  Câinii și pisicile care mănâncă alimente de înaltă calitate, bogate în vitamine și minerale, elimină mai puține fire decât animalele de companie care n-o consumă.

Citește și: Cum scapi de scamele de pe haine. Trucuri ingenioase care îţi salvează obiectele vestimentare