Iată ce destinaţii pitoreşti poţi vizita în luna octombrie

Vrei să te bucuri de zilele frumoase de toamnă într-un loc pitoresc, însă nu eşti dispusă să baţi un drum foarte lung? Ei bine, iată 3 destinaţii pitoreşti, deloc departe de Bucureşti!

RomaniaTV.net
05 oct. 2015, 12:56
Iată ce destinaţii pitoreşti poţi vizita în luna  octombrie

Ce spui de o zi caldă de toamnă, petrecută la un conac încărcat de istorie? Conacul Hagianoff din localitatea Manasia este frumos în orice sezon, însă toamna îi oferă un aer aparte. Acesta se află la numai 61 de kilometri distanţă de Bucureşti, la ieşirea din oraşul Urziceni.

CONACUL DE LA MANASIA a fost ridicat în anul 1899 în stilul arhitectural eclectic, însă cu elemente de art nouveau. Nu numai conacul, ci şi crama ori domeniul ce se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare, te vor impresiona în mod plăcut. Restaurarea conacului a respectat cu stricteţe detaliile stilistice originale, aşă că aici vei regăsi o atmosferă specifică unor vremuri de mult apuse.

Locurile din România pe care trebuie să le vizitezi noaptea

Începând din această toamnă, conacul poate fi vizitat în fiecare duminică, începând cu ora 10:00. Pentru un tarif de 35 de lei beneficiezi de un tur ghidat al conacului, de o plimbare prin parcul populat de păuni şi de o gustare servită pe terasa ce îţi oferă o privelişte de zile mari.

MĂNĂSTIREA GHIGHIU merită, de asemenea, o vizită pe timp de toamnă. În mai puţin de o oră vei ajunge la mănăstirea ce se află la 5 kilometri distanţă de oraşul Ploieşti. În anul 1817 a fost ridicată această mănăstire, în mijlocul unei păduri ce aparţinea Codrilor Vlăsiei. An de an, credincioşii vin la această mănăstire renumită pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă din Siria, dar şi pentru izvorul tămăduitor.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.