Iată ce trebuie să faci ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Trucurile pe care le folosesc cei mai iscusiți șoferi!

Iarna bate la ușă, iar temperaturile de afară sunt din ce în ce mai scăzute. Doar puțini români beneficiază de garaj sau parcare subterană, iar multe dintre mașini dau piept cu frigul de afară.

18 nov. 2021, 08:25
Iată ce trebuie să faci ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Trucurile pe care le folosesc cei mai iscusiți șoferi!

Iată ce trebuie să faci ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Nu e o noutate că diminețile geroase sunt un adevărat coșmar pentru șoferi. Chiar și cei mai matinali ajung să stea timp îndelungat pentru a scoate mașina din zăpadă sau să elimine gheața de pe parbriz.

Iată ce trebuie să faci ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Trucurile pe care le folosesc cei mai iscusiți șoferi!

Ceapa roșie

Deși pare un lucru ciudat, dacă frecați parbrizul cu o jumătate de ceapă roșie seara, înainte ca temperaturile să scadă, veți rămâne surăriniși. Dimineața, geamul va fi curat.

Cartoful alb

Cartofii are același ritm de funcționare ca ceapa roșie. Parbrizul se freacă cu o jumătate de cartof, iar în acest fel se creează o barieră protectoare. Atât ceapa, cât și cartoful, conțin zahăr, care stopează procesul de înghețare.

Oțet de mere
Se amestecă într-un recipient oțet de mere și apă, puse în cantitate egală. Se pulverizează seara pe geamul mașinii, înainte ca temperaturile să scadă foarte mult. Dimineața, parbrizul va fi curat.

Spirt
Se amestecă într-un recipient o cantitate egală de spirt și apă, care se pulverizează seara pe parbriz. Dimineața nu va fi nici urmă de gheață. Nu uitați să aplicați și pe ștergătoare deoarece este important ca nici acestea să nu înghețe.

Folie anti-îngheț
Există folii/huse concepute special în acest scop. Singurele dezavantaje sunt că este o metodă mai costisitoare și că pot fi puse doar pe parbriz, nu și pe geamurile laterale.

Dacă nu vrei să cumperi, poți folosi un prosop vechi sau o pătură, pe care pur și simplu o pui pe parbriz. Nu o să te coste absolut nimic și dimineața când te vei trezi, parbrizul tău o să fie perfect curat, fară acele urme de gheață! Chiar și presurile de la mașină pot fi folosite, însă acestea nu iți vor acoperi în totalitate parbrizul.

Citește și:

În cazul în care nu te trezești dimineața pentru a te duce la locul de muncă, iți recomandăm să parchezi mașină cu fața la Est și să lași Mama Natura să se ocupe de parbrizul înghețat. Atunci când soarele răsare, îți va dezgheța parbrizul în mod natural și tu nu vei mai avea nici bătaie de cap.

Citește și: Grindina a făcut prăpăd în judeţul Gorj. Străzi acoperite de gheaţă în toiul verii, parbrize sparte şi culturi distruse. Imagini apocaliptice