Veşti bune pentru românii cu datorii. Iată cum poţi fi şters din Biroul de Credit

Publicat: Luni, 11 Februarie 2019 16:11 // Actualizat: Luni, 11 Februarie 2019 17:58 // Sursa: romaniatv.net

Românii care au avut datorii la bănci și au istoricul negativ la biroul de credit pot fi șterși din sistem. Biroul de Credit este o institutie care ține evidența datoriilor și din cauza căruia mulți români nu mai pot lua credite timp de 5 ani.

Foto: huff.ro

Biroul de Credit – Cum poți fi șters

Ștergerea din biroul de credit se poate face în două moduri, scrie huff.ro. Primul și cel mai greoi este ca după ce datoriile au fost stinse să așteptați 5 ani pentru a fi eliminați din baza de date.

A doua variantă, mai rapida și cea mai recomandată este să apelați la un avocat familiarizat cu acest proces de ștergere a datoriilor din Biroul de credit.

Citeşte şi Guvernatorul BNR, invitat joi la audieri în comisiile din Senat, la ora 11. BNR: Mugur Isărescu are alt program la ora aceea

Ce poate să facă avocatul?

În cazul în care datoriile sunt achitate, avocatul poate solicita radierea în biroul de credit din motive ce țin la dreptul la imagine. Acesta va invoca și prelucrarea datelor personale transmise în neconcordanță cu prevederile Legii nr. 677/2001 și ale Deciziei
ANSPDCP nr. 105/2007, privind instiintarea prealabila care trebuie realizata de catre participanti cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de fiecare data a transmiterii datelor negative catre sistemele de evidenta de tipul birourilor de credit.

Astfel, in extrasul din Biroul de Credit in privinta subsemnatului exista informatii inscrise in rubricile "suma restanta", "valoare lunara programata", "suma platita", "categoria de intarziere", coroborate cu datele calendaristice realizarii anumitor operatiuni, toate facand parte din sfera de aplicare a prevederilor art. 2 lit. d) si art. 3 alin. 3) lit. b) din Decizia nr. 105/2007, adica DATE NEGATIVE – informatii referitoare la neplata obligatiilor decurgand din relatia de creditare.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H