Iată de ce este bine să consumi DOVLECEL

Sezonul acesta, profită de beneficiile acestei legume şi consumă dovlecelul fie în ciorbe sau pane.

RomaniaTV.net
30 iun. 2015, 11:40
Iată de ce este bine să consumi DOVLECEL

Află şi tu ce beneficii are dovlecelul când vine vorba de sănătatea ta:

1. DOVLECELUL ARE PROPRIETĂŢI ANTIINFLAMATORII

Vitamina C şi vitamina A nu doar că sunt de folos corpului ca antioxidanţi puternici, dar în acelaşi timp sunt eficiente ca agenţi care luptă împotriva inflamaţiei. Împreună cu cuprul, un alt ingredient care se găseşte în compoziţia dovlecelului, aceste vitamine descurajează dezvoltarea multor boli şi afecţiuni hiper-inflamatorii, cum ar fi astmul, osteoartrita şi artrita reumatoidă.

Care este leguma care te poate ucide. O mănânci aproape în fiecare zi

2. SURSĂ DE ACID FOLIC

Dovlecelul crud, dar şi dovlecelul preparat pe grătar sau grill au, de asemenea, beneficii pentru sănătatea ta datorită acidului folic din compoziţia lor sau conţinutului de vitamina B-9. Acidul folic contribuie la funcţionarea metabolismului tău, ajutând la metabolizarea proteinelor şi acizilor nucleici. Ambele proteine şi acizii nucleici facilitează dezvoltarea celulelor şi ajută la întreţinerea şi dezvoltarea ţesuturilor.

Aşa se prepara băutura de legume care topeşte grăsimile

3. SCADE TENSIUNEA ARTERIALĂ

Împreună cu magneziul, potasiul care se găseşte în dovlecel ajută la scăderea tensiunii arteriale. Dacă nu este ţinută sub control, hipertensiunea (sau tensiunea arterială crescută) poate duce la ateroscleroză (deteriorarea vaselor de sânge), atac de cord şi multe alte boli grave.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.