Iată motivele pentru care cafeaua nu este recomandată introvertiţilor

Daca reteta ta pentru succes in cadrul unei intalniri de afaceri implica si o ceasca sau doua de cafea pentru ca mintea sa-ti mearga mai repede, psihologul Brian Little sugereaza ca aceasta strategie nu functioneaza in cazul introvertitilor.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 13:25
Iată motivele pentru care cafeaua nu este recomandată introvertiţilor

Ba mai mult, le poate dauna celor care se incadreaza in aceasta categorie, potrivit celor scrise de Brian Little in „Me, Myself and Us: The Science of personality and the Art of Well-Being”, lucrare publicata la sfarsitul anului trecut:

Citeşte şi  Câtă cafea este bine să bem într-o zi

„Dupa ingerarea a doua cesti de cafea, extrovertitii isi indeplinesc sarcinile mai eficient, in timp ce introvertitii se descurca mai greu. Acest deficit este sporit daca sarcina este cantitativa si daca sunt presati de timp.

Pentru un introvertit, doua cesti de cafea consumate inainte de o intalnire se dovedesc a fi o provocare, mai ales daca scopul intalnirii este discutarea bugetului, analizarea unor date sau alte chestiuni cantitative similare. In aceeasi intalnire, colegul extrovertit beneficiaza de pe urma dozei de cafea.”

Citeşte şi  Cafeaua îşi modifică gustul în funcţie de culoarea ceştii

Cum se explica efectul diferit al cafelei asupra introvertitilor? O cercetare realizata de Hans Eysenck si William Revelle de la Northwestern University, realizata in baza teoriei extraversiunii, arata ca intre cele doua tipuri de oameni difera nivelul de excitare neocorticala. Cu alte cuvinte, unii sunt mai alerti si mai receptivi decat ceilalti.

Citeste continuarea pe feminis.ro.
 


loading...