Iată vârsta la care oamenii încep să îmbătrânească cu adevărat, potrivit unui sondaj

Un sondaj realizat recent în Statele Unite dezvăluie că vârsta la care oamenii încep să îmbătrânească este la 42 de ani.

10 nov. 2022, 10:25
Iată vârsta la care oamenii încep să îmbătrânească cu adevărat, potrivit unui sondaj

Oamenii încep să îmbătrânească  la 42 de ani, vârstă la care majoritatea încep să simtă disconforturi precum durerile articulare (39%), apariția unor afecțiuni cronice precum hipertensiunea sau diabetul (37%), încetinirea metabolismului (35%) sau acumularea de greutate (30%), potrivit spotmedia.ro.

Citește și: Serul minune care încetinește îmbătrânirea. Ingredientul a devenit extrem de popular, iar femeile stau la coadă să îl poată procura

Sondajul OnePoll a avut 2.000 de participnți, cetățeni americani, din eșantioane reprezentative ale generațiilor Z, Millenials, X și Baby Boomers. Un procent de 15% dintre participanți au răspuns că și-au dat seama că încep să îmbătrânească înaintea vârstei de 35 de ani. Culmea sănătății a fost percepută de majoritatea respondenților la 34 de ani.

Potrivit aceluiași raport, majoritatea oamenilor încep să facă schimbăriîn rutina de sănătate și stare de bine în jurul vârstei de 39 de ani.

61% dintre cei care aleg să facă schimbări prin exerciții fizice și alimentație sănătoasă amână efectuarea schimbărilor timp de 3 sau 6 ani, iar 29% până la 2 ani.

Citește și: Vitamina tinereţii eterne: ce alimente să mănânci pentru a preveni îmbătrânirea