Iaţeniuk: Alipirea Crimeii la Rusia a provocat Ucrainei pierderi de sute de miliarde de dolari

Alipirea Crimeii la Rusia a provocat Ucrainei pierderi de 'sute de miliarde de dolari', a declarat vineri, la Kiev, premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, potrivit Interfax, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
21 mart. 2014, 21:43
Iaţeniuk: Alipirea Crimeii la Rusia a provocat Ucrainei pierderi de sute de miliarde de dolari

Adresându-se jurnaliștilor pe aeroport la întoarcerea de la Bruxelles, unde a semnat partea politică a Acordului de asociere cu UE, Arseni Iațeniuk a acuzat Rusia că a ‘naționalizat’ zeci de companii aparținând statului ucrainean. ”Nu este vorba de miliarde, ci de sute de miliarde de dolari’, a precizat el.

‘Rusia trebuie doar să aștepte liniștită: în scurt timp, ea va vedea cum statul ucrainean va depune plângeri la instanțele internaționale’, a spus Arseni Iațeniuk.

Noile autorități proruse din Crimeea au anunțat naționalizarea societății locale pentru extracția de hidrocarburi Chornomornaftogaz prezentă în Crimeea și pe platoul continental din jurul peninsulei. Valoarea sa este estimată de analiști la 500-800 de milioane de dolari. Forțele proruse încearcă de asemenea să preia controlul asupra mai multor baze militare și nave de război ucrainene din Crimeea.