Iaţeniuk: Aviaţia militară rusă încearcă să provoace Ucraina pentru a declanşa un război

Aviaţia militară rusă a încălcat în mai multe reprize spaţiul aerian ucrainean "în singurul scop de a provoca Ucraina" la declanşarea unui război, a declarat sâmbătă, la Roma, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, informează AFP.

RomaniaTV.net
26 apr. 2014, 18:06
Iaţeniuk: Aviaţia militară rusă încearcă să provoace Ucraina pentru a declanşa un război

„Avioane militare ruseşti au traversat şi violat spaţiul aerian ucrainean în şapte reprize noaptea trecută”, a afirmat Iaţeniuk, în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o după ce a fost primit de Papa Francisc şi s-a întâlnit cu omologul său italian Matteo Renzi.

„Singurul scop a fost de a împinge Ucraina să tragă o rachetă, pentru a o acuza apoi de declanşarea unui război împotriva Rusiei”, a spus Arseni Iaţeniuk, care a vorbit în faţa bisericii greco-catolice ucrainene din Roma.

Premierul ucrainean a sosit la Roma pentru a asista la sanctificarea, duminică, a Papei polonez Ioan Paul al II-lea şi a Papei italian Ioan al XXIII-lea, dar a decis să-şi scurteze vizita „din cauza situaţiei” (din Ucraina), în condiţiile în care ţara să se confruntă cu pericolul unei intervenţii ruse în est.