Iaurtul cu vanilie creşte pofta de… sex

Cercetătorii americani de la Universitatea Massachusetts au avut surpriza să descopere că iaurtul cu vanilie are efect de stimulare a libidoului.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 19:57
Iaurtul cu vanilie creşte pofta de… sex
Cercetările oamenilor de ştiinţă s-au făcut deocamdată pe şoarecii de laborator, însă acestea ar putea fi „confirmate” şi pe oameni, după cum au afirmat specialiştii, care au constatat o creştere a activităţii sexuale a rozătoarelor după consumul de iaurt cu vanilie.
 
Specialiştii au constatat cu ocazia acestor cercetări că şoarecii cărora li s-au introdus în meniu iaurtul cu vanilie aveau părul mai strălucitor şi de zece ori mai des.
 
Tot datorită desertului lactat, testiculele şoarecilor erau cu 15% mai mari în volum decât ale celor cărora li se administrase „junk-food” şi cu 5% mai mari decât ale celor cărora li se dăduse hrană normală, dar fără iaurt.
 
Nu în ultimul rând, la „şoarecii-iaurt-vanilie” s-a remarcat o rată de reproducere mai rapidă şi de succes în materie de progenituri şi, de asemenea, femelele care au consumat iaurt au făcut pui de talie mai mare decât cele cărora nu li s-a administrat iaurt.
 
Aceste constatări au deja o explicaţie „umană”, cercetătorii de la Harvard demonstrând într-un studiu că iaurtul consumat cu regularitate sporeşte considerabil calitatea spermei.